Sint Ambrosiusgilde opent 77ste ZiekenTriduüm

Foto:

Komende dinsdag 14 juli start voor de 77-ste maal het ZiekenTriduüm in de Laurentiuskerk in Dongen. Ook dit jaar heeft de werkgroep er alles weer aan gedaan om een gevarieerd programma aan te bieden. Naast de eucharistievieringen en diensten van woord en gebed is er een aantrekkelijk ontspanningsprogramma en hebben de gasten weer volop de mogelijkheid om samen met de andere gasten tijdens het koffie drinken en/of de lunch herinneringen op te halen.

Onderstaand treft u het volledige programma aan wat wordt aangeboden.

Speciale aandacht verdient  de eerste eucharistieviering op dinsdag 14 juli, die onder andere wordt voorgegaan door de Vicaris Paul Verbeek (Bisdom Breda) en wordt ondersteund o.a. door het St. Ambrosiusgilde uit Gilze. Van achteruit de kerk komt het Gilde met tromgeroffel binnen met daarbij “een vliegend vaandel”. Bij het altaar aangekomen stopt het geroffel als de hoofdman en de koning uittreden, welke op hun beurt de voorgangers gaan ophalen. Tijdens de consecratie komen er vervolgens 3 tot 4 leden van het Gilde naar voren en zullen de vaandels op speciale momenten zwaaien.

U bent van harte welkom om deze eucharistieviering (of andere vieringen en/of ontspanningsprogramma) als bezoeker bij te wonen. De vrijwilligers en de werkgroep ZiekenTriduüm “St. Laurentius” Dongen verwelkomen u graag tijdens deze dagen.

Programma 2015
Een liedje van Geloof
Het Bronnenboek van ons geloof, de bijbel, bevat een schat aan gebeden en liederen, waarin mensen zich tot God richten bij alle momenten van levenservaringen. We zouden ze zomaar “liedjes van geloof” kunnen noemen. In elke viering staat een psalm centraal met een trefwoord, dat herkenbaar en beleef baar is in het leven van nu.

Dinsdag 14 juli
10.00 uur Eucharistieviering met als voorgangers: Vicaris Paul Verbeek en Gerard Oostveen.  Muzikale begeleiding door gemengd koor Basiliek Sint Jan de Doper uit Oosterhout onder leiding van Frans Bullens. Aansluitend koffie.

12.00 uur Ontspanningsprogramma waarbij u kunt genieten van de Seniorenharmonie uit Dongen en het St. Ambrosiusgilde uit Gilze.

15.00 uur Viering van woord en gebed, voorganger: Peter Derks. Muzikaal begeleid door parochiekoor Maria Magdalena uit Rijen.

Woensdag 15 juli
10.00 uur Eucharistieviering, voorgegaan door: Pastoor Jan Paes. Muzikale begeleiding door Alphen Parochiekoor. Aansluitend koffie.

12.00 uur Ontspanningsprogramma: KBO koor The Old Stars uit Oosterhout.

15.00 uur Viering van woord en gebed, voorganger: Hennie van Hattum. Muzikale begeleiding door het koor van de Verrijzeniskerk

Donderdag 16 juli
10.00 uur Viering van woord en gebed met als voorganger: Gerard Oostveen. Muzikale begeleiding door parochieel gelegenheidskoor van de Parochie Dongen en Klein Dongen Vaart. Aansluitend koffie.

12.00 uur Ontspanningsprogramma waarbij u kunt genieten van  troubadour Theo van Drunen uit Oosterhout.

15:00 uur Eucharistieviering, voorganger: Simon Kuijten Muzikaal begeleid door Sint Laurentiuskoor ook van de parochie Dongen en Klein Dongen Vaart.

Reacties