VVD wil verkeerssituatie Deken Batenburgstraat verbeteren

Foto:

De VVD vindt de verkeerssituatie in de Deken Batenburgstraat (met name in de bocht van die straat) zeer gevaarlijk en wil maatregelen. Er worden in deze straat ook veel wagens half op het trottoir geparkeerd, de situatie is zeer onoverzichtelijk en er zijn veel bijna- aanrijdingen. De VVD en de wijkraad Oud-Dongen willen deze situatie graag verbeteren’, zo liet raadslid Henny Vlasveld weten tijdens de raadsvergadering van deze week.

Hij had zelfs al een suggestie bij de hand.’Is een parkeerverbod aan de zijde van de binnenbocht misschien een oplossing en kan er gecontroleerd worden dat niet op het trottoir wordt geparkeerd?, zo vroeg het raadslid.

Wethouder Ad van Beek erkende de gevaarlijke situatie, maar de oplossing was volgens hem niet zo eenvoudig. ‘Ik heb er al eerder met bewoners over gesproken, maar het is niet zo gemakkelijk. Ik zie er in ieder geval niets in om meer borden te plaatsen, daar heb ik geen vertouwen in. We moeten de oplossing ook niet zoeken in het verbreden van de straat, want dan wordt er alleen maar harder gereden. Na de vakantie zal ik weer eens contact gaan zoeken met de wijkraad en met bewoners om te praten over verbeteringen’ zo beloofde de wethouder.

door: Bernadette Klerkx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen