Meerdere plannen voor bomen Lange Veertel

Foto:

Er komen meerdere voorstellen voor de toekomst van de bomen aan de Lange Veertel in ’s Gravenmoer. Binnen die straat zijn totaal verschillende situaties, die niet allemaal over een kam te scheren zijn. Daarom gaat de gemeente ‘maatwerk’ leveren. Na de zomervakantie komt wethouder Ad van Beek met concrete voorstellen. Tijdens de raadsvergadeing stelden de PvdA en het CDA vragen over deze kwestie.

Half mei viel bij de bewoners van de Lange Veertel een brief op de deurmat, waarin de gemeente aankondigde dat het merendeel van de bomen gekapt zou worden omdat ze overlast veroorzaken. Een wel erg voorbarige conclusie, zo bleek uit de reactie van een deel van de bewoners. Die waren niet van plan dit te pikken en ondernamen actie.

Dat heeft ertoe geleid dat de gemeente de zaak nog eens gaat heroverwegen. ‘We zijn toen iets te snel geweest met de communicatie, het was goed bedoeld, maar overhaast en onvoldoende voorbereid’ zo trok wethouder Ad van Beek het boetekleed aan. Afgelopen maandag is de gemeente opnieuw in gesprek gegaan met de bewoners. Conclusie van dat gesprek: voor elk deel van de straat worden aparte voorstellen gemaakt.

door: Bernadette Klerkx

Reacties