Volkspartij bezorgd over irritant gedrag verkeersdeelnemers

Foto: Jan Stads / Pix4Profs

De Volkspartij Dongen maakt zich zorgen over het verkeersgedrag van met name fietsers en automobilisten. Raadslid Rob Biesheuvel stelde er donderdag tijdens de raadsvergadering vragen over. De Volkspartij vangt regelmatig geluiden op over ongewenst verkeersgedrag.

‘Steeds vaker worden de verkeersregels aan de laars gelapt en dat leidt tot irritaties. Fietsers rijden over trottoirs, nemen rotondes links- en rechtsom, rijden aan de verkeerde kant van de weg, snijden de weg af via grasvelden en fietsen met vieren naast elkaar’, zo somde Biesheuvel op. En ook automobilisten nemen het volgens de Volkspartij niet zo nauw. ‘ Ze rijden regelmatig tegen de rijrichting in, met name in Hoge Ham, Dr. Willem Dreeslaan, Kard. Van Rossumstraat en Geer. In de Hoge Ham heeft dit zelfs bijna tot een handgemeen geleid ’zo wist Biesheuvel te vertellen.  De Volkspartij Dongen wil door extra handhaving dit gedrag aanpakken.

Maar dat bleek nog niet zo eenvoudig. Burgemeester Marina Starmans, verantwoordelijk voor de Openbare Orde, bevestigde het beeld dat de Volskaprtij schetste, ‘ maar het aantal meldingen is minimaal’, zo voegde zij daaraan toe. ‘Extra handhaven kan zeker positief uitpakken, maar met de inzet van één parttime BOA( opsporingsambtenaar) is dit niet te realiseren.’ Starmans greep de gelegenheid dan ook maar meteen aan om de raad te vragen of ze in de toekomst niet meer geld voor BOA’s vrij wil maken. CDA-raadslid André Vonk reageerde meteen. ‘ Kunt u dan niet met een voorstel komen, zodat we weten wat het allemaal gaat kosten?’. En dat zegde de burgemeester graag toe.

door: Bernadette Klerkx

Reacties