Geen extra geld voor ‘groen’ op rotondes

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Meer groen op de rotondes in Dongen zou wel heel mooi zijn, maar dat zit er helaas voorlopig niet in. Er is niet genoeg geld voor. Die boodschap gaf wethouder Ad van Beek donderdag mee op vragen van het CDA over dit onderwerp.

Het CDA verwees naar een brief van een inwoner die pleitte voor meer groen op de rotondes, zodat ze echt als visitekaartje van Dongen dienst kunnen doen. Het CDA is het daar helemaal mee eens. ‘Zeker de rotonde Middellaan-Westerlaan kan een prachtige entree van ons dorp zijn,’ zo betoogde CDA-raadslid Koenraad van Eersel. ‘Dat mag wat ons betreft met geld uit de gemeentekas of van een commerciële partij’, aldus het raadslid.

Wethouder Ad van Beek moest hem toch enigszins teleurstellen. ‘Ja, ook ik vind een groene aankleding heel belangrijk, maar we hebben er geen apart budget voor.Rotondes worden niet anders behandeld dan het andere openbaar groen. Elk jaar moet het geld dus verdeeld worden en moeten er opnieuw prioriteiten gesteld worden. Het ligt ook niet in onze planning om extra geld daarvoor te reserveren. Van de bedrijven is ook niemand bereid het groen op de rotondes voor z’n rekening te nemen. We gaan dus door op de sobere manier zoals we nu doen’, zo concludeerde de wethouder.

door: Bernadette Klerkx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen