‘Buitenbeterapp’ scoort goed

Foto:

De Buitenbeterapp die de gemeente sinds een aantal weken in gebruik heeft, is een succes. Sinds 18 juni zijn er al 117 meldingen ontvangen. Met de Buitenbeterapp kunnen inwoners kleine klachten in de leefomgeving melden, zoals zwerfvuil en losliggende stoeptegels.

De afhandeling van die klachten verloopt echter nog niet soepeltjes. Dat bleek althans uit vragen die de VVD hierover tijdens de raadsvergadering stelde. ‘De Dongense VVD heeft zelf ook enkele meldingen gemaakt over een trottoir en zwerfvuil. Na de melding ontvang je direct een ontvangstbevestiging. Maar wij zijn benieuwd naar het vervolg. Wij hebben namelijk tot op heden nog geen inhoudelijke reactie teruggekregen’, aldus VVD-woordvoerder Pieter Brooijmans.

Wethouder Ad van Beek verschafte opheldering. ‘Het werkt met gekleurde bolletjes. Na de melding gaat een ambtenaar de klacht behandelen, dan krijg je op de ap een oranje bolletje te zien; als dat bolletje groen wordt, betekent het dat de klacht is opgelost. Je krijgt dus geen tekst op je app binnen’. Voor André Vonk van het CDA was dit antwoord koren op de molen. ‘Ik heb een tijdje terug een melding gedaan en die is nog steeds niet behandeld, want ik heb nog geen oranje bolletje gekregen’. Wethouder Van Beek beloofde de raad om de procedure nog eens goed te bekijken.

door: Bernadette Klerkx

Reacties