Dongen zondag 27 september in teken van wielrennen

Foto:

Afgelopen week was Nederland in de ban van de Tour de France. Een wielerspektakel dat begon met de start in Utrecht en gevolgd door de 2e etappe van Utrecht naar Zeeland. Duizenden wielerfanaten wilden dit circus van dichtbij meemaken. Of het publiek trok naar Utrecht of wilde toch wel het hele peloton, met alles er op en aan, in levenden lijve aanschouwen op de route naar Neeltje Jans. Ja, en verder volg je het hele Tour spektakel via de tv.

Na de Tour zijn er overal wel wielerwedstrijden waar de winnaar van een etappe of de winnaar van een of andere klassementstrui wel te bewonderen is. En als het dan eind september is, zijn de mogelijke toekomstige renners van de Tour de France ook in Dongen te bewonderen. Waarom deze wielerdag zo laat in september? ,,Wij hebben de wielerkalender bekeken en deze dag was voor Dongen de meest geschikte. Op deze dag waren de meeste en ook de sterke ploegen inzetbaar,” weet secretaris William van Gorkum te vertellen.

Jumbo Ronde van Midden Brabant (Jumbo RvMBr.)
Even na het middaguur, op zondag 27 september om 12.30 uur, gaat het grote peloton met beloften van start voor de 46e Jumbo Ronde van Midden Brabant. De Stichting Wielerbelang Dongen rekent weer rond de 175 renners in te kunnen schrijven. Zij rijden drie grote ronden van 40 kilometer, gevolgd door drie plaatselijke ronden van 18 kilometer. Dus zes keer wordt start en finish gepasseerd. Deze streep ligt in de Tramstraat ter hoogte van café d ‘Ouwe Sok.

Rabobank Open Dongens Kampioenschap en Rabobank Bedrijvenrace
Als het grote peloton is weggeschoten, is het rond start en finish niet stil. Vijf minuten later wordt het startschot gelost voor het Rabobank Open Dongens Kampioenschap voor liefhebbers. Deze deelnemers rijden een aantal plaatselijke rondjes van ongeveer 850 meter lengte. Deze wedstrijd wordt gevolgd een bedrijvenrace. Deze laatste wedstrijd is nog in ontwikkeling, waarbij de organisatie bedrijven gaat benaderen om een team af te vaardigen.

Rabobank Dikke Bandenrace voor de schooljeugd uit de gemeente Dongen
Na de 1e passage van de Jumbo RvMBr. omstreeks 13.30 uur, start de categorie 1 en 2 voor de Rabobank Dikke Bandenrace.
Na de 2e passage, omstreeks 14.25 uur, is het aan de categorie 3 om van start te gaan voor hun wedstrijd.
Na de 3e passage, als de renners van de Jumbo RvMBr. zich gaan opmaken voor de drie plaatselijke ronden, worden de winnaars gehuldigd en is er ook weer de traditionele verloting van de mountainbike voor de deelnemers aan de Rabobank Dikke Banden Race. Ook zullen de deelnemers diverse kleinigheden worden overhandigd.

dbr

Sponsoren
Naast de Jumbo, die voorlopig een jaar heeft toegezegd deze Ronde van Midden Brabant te steunen, heeft ook Rabobank Tilburg e.o. toegezegd twee jaar deze wielerdag te ondersteunen. Het publiek zal het tijdens de passages niet ontgaan zijn dat er in het peloton, naast de gebruikelijke karavaan met ploegleiderswagens, ook een aantal jurywagens meerijden. Autsponsor van de Jumbo RvMBr. is al enkele jaren de BMW MINI dealer Renova met vestigingen in Breda, Waalwijk en Tilburg. Maar ook is de organisatie blij met de diverse plaatselijke en regionale ondernemers die ieder op hun eigen manier een bijdrage aan deze wielerdag leveren.

Inschrijven voor de verschillende wedstrijden.
De organisatie opent de inschrijvingen direct na de grote schoolvakantie. Van 1 tot 17 september. De basisschoolleerlingen kunnen zich dan via inschrijfformulieren, die op school ter inzage liggen, aanmelden. Of via de website van de Stichting Wielerbelang Dongen. Deelnemers voor het Rabobank Open Dongens Kampioenschap schrijven in via de website.

www.wielerbelangdongen.nl

Reacties