Wandelen en fietsen met een gids in Dongen

Foto:

Ook in juli kun je met de gidsen van Dongen en ’s Gravenmoer op pad. De volgende activiteiten staan op de agenda in de maand juli.

Zondag 12 juli: Wandeling ‘Leer in Dongen’. In deze route staat de leergeschiedenis van Dongen centraal. De gids belicht de historie aan de hand van diverse monumenten.
Markant is een oude langgevelboerderij aan de Heuvel, ooit een uitspanning voor reizigers die de rivier de Donge overstaken. Ook de geconserveerde ruïne van de Oude Kerk
komt uitgebreid aan bod. Verder voert de wandeling langs de Donge. De rivier speelde een belangrijke rol in de leerindustrie, maar biedt tegenwoordig weer ruimte aan de natuur.
Vertrek om 11.00 uur vanaf museum De Looierij, Kerkstraat 33 in Dongen. De wandeling duurt circa 1,5 uur.

Zondag 19 juli: Dorpswandeling ’s Gravenmoer, onder andere door het typische slagenlandschap en langs de historische grenslijn tussen Holland en Brabant. Vertrek om 11.00 uur vanaf parkeerplaats restaurant SED, Hoofdstraat 75 in ’s Gravenmoer. De wandeling duurt circa 1,5 uur.

Aanmelden voor de wandelingen is niet nodig.

Jaarplanning inloopwandelingen 2015
Tot en met oktober zijn er maandelijks inloopwandelingen: elke tweede zondag van de maand in Dongen en elke derde zondag van de maand in ’s Gravenmoer. Daarnaast zijn er regelmatig fietstochten in het buitengebied onder leiding van een gids. Het jaaroverzicht met data vind je op www.delooierij.nl en www.verrassend-dongen.nl of kun je gratis afhalen, onder andere bij het museum.

Reacties