Jubileumconcert Fanfare Sint Hubertus

Fanfare Hubertus vlak na de oprichting
Foto:

In september 1945 vlak na de oorlog werd op initiatief van Pastoor Kamp fanfare Sint Hubertus opgericht. Dat is dit jaar dus 70 jaar geleden en dit gaan de leden vieren met een jubileumconcert.

Omdat het aantal muzikanten momenteel te klein is om een goed orkest te vormen, zijn er hulptroepen ingeschakeld. Leden van collega-verenigingen en oud-leden zijn benaderd en hebben massaal hun medewerking toegezegd. Deze club van in totaal zo’n 40 muzikanten repeteren inmiddels al enkele maanden onder leiding van dirigent Ruud van den Bogaert om een mooi concert neer te zetten. Het repertoire is gekozen uit het eigen archief en bestaat uit nummers waaraan de leden een goede herinnering hebben.

In de pauze van het concert wordt in vogelvlucht het verhaal van R.K. Fanfare Sint Hubertus verteld in woord en beeld. Er wordt teruggekeken op 70 jaar voorzitters, dirigenten, ereleden, tamboers, optredens, anekdotes enzovoorts. Het Hubertusnest van café ’t Vaartje is ingericht als tentoonstellingsruimte. Vele instrumenten, uniformen, oorkondes, foto’s en plakboeken zijn hier te bewonderen. Niet alleen heel herkenbaar voor oud-leden, maar zeker voor iedere bezoeker van het concert een aanrader om een kijkje te gaan nemen. Na afloop van het concert wordt de avond spetterend afgesloten met een live zangeres en een dj. De hele avond is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gehouden bij café ’t Vaartje, Vaartweg 137 in Dongen-Vaart. De zaal gaat om 19.30 uur open en het concert begint om 20.00 uur.

Reacties