Deel Bolkensteeg dicht van 6 t/m 17 juli

Foto:

Het fietspad aan de Bolkensteeg, tussen de Beljaartlaan en de Klein Dongenseweg, heeft onderhoud nodig. Met subsidie van de provincie Noord-Brabant kan de gemeente Dongen het fietspad breder maken en voorzien van asfalt. De werkzaamheden beginnen op 6 juli en duren tot en met 17 juli. In deze periode moet het autoverkeer omrijden. Fietsers kunnen op de rijbaan fietsen.

Eerst worden de tegels in het fietspad er uit gehaald. Daarna wordt het nieuwe profiel uitgegraven. Het fietspad wordt vervolgens voorzien van een laag rood asfalt. Hierna worden de bermen en de aansluitende bestrating afgewerkt. Het fietspad wordt 3 meter breed. Tijdens de werkzaamheden worden de armaturen van de lichtmasten vervangen door armaturen met led-verlichting.

Bereikbaarheid en veiligheid
Uit veiligheidsoverwegingen wordt de Bolkensteeg tijdens de werkzaamheden afgesloten voor autoverkeer. Het gaat om het deel tussen de Beljaartlaan en de Klein Dongenseweg. Voor het verkeer wordt een omleidingsroute ingesteld. Deze route gaat via de Klein Dongenseweg, Procureurweg en Mgr. Schaepmanlaan. Fietsers hoeven tijdens de werkzaamheden niet om te rijden. Zij kunnen op de rijbaan fietsen.

Planning
De werkzaamheden beginnen op maandag 6 juli aanstaande. Naar verwachting kan de Bolkensteeg tussen de Beljaartlaan en de kruising met de Klein Dongenseweg op vrijdagmiddag 17 juli weer open voor autoverkeer en kunnen de fietsers weer over het fietspad rijden.

 

Reacties