Met je smartphone stemmen over toekomst Dongen

Foto: Foto: Pixabay.com/nl / Simon

Wil je op een leuke, interactieve manier meepraten over de toekomst van Dongen? Kom dan op dinsdagavond 7 juli aanstaande naar de aula van het Cambreur College en neem mee: een smartphone, laptop of tablet. Want: Via Wi-Fi en beeldschermen gaan we digitaal stemmen. Diverse thema’s (zoals veiligheid, prettig wonen, ondernemen) komen hierbij aan de orde.

Ben je inwoner, ondernemer, vrijwilliger/vertegenwoordiger van een vereniging, stichting, instelling, maatschappelijke organisatie of op een andere manier betrokken bij wonen, welzijn en werken in Dongen, ’s Gravemoer, Klein-Dongen-Vaart: dan ben je van harte welkom om aan deze bijzondere avond deel te nemen. Vanaf 19.45 uur: Inloop met koffie en thee. Aanvang programma: 20.00 uur. Einde avond: omstreeks 22.00 uur. Locatie: Gebouw A Cambreur College, Mgr. Schaepmanlaan 13.

Burgemeester
Burgemeester Marina Starmans opent de avond. Ook de wethouders Piet Panis en Ad van Beek zijn aanwezig. De gemeenteraad heeft het college de opdracht gegeven om dit jaar te komen met een visie op de toekomst van Dongen. Daartoe is recent door onderzoeksbureau GfK een grootschalig onderzoek gehouden, waaraan 552 Dongenaren deelnamen. Deze avond is bedoeld als de eerste verdiepingsslag op de uitkomsten. De thema’s zijn hierop afgestemd.

Gespreksleider
De avond wordt op interactieve wijze ingevuld door gespreksleider Richard Engelfried. Doel is om samen met de zaal te komen tot een digitale meting van gedachten en gevoelens bij de thema’s die belangrijk zijn voor de toekomst van de gemeente Dongen. Via smartphone, laptop en tablet (zorg voor een volle accu!) kan worden gestemd en de resultaten zijn in diverse vormen (diagram, word cloud) direct zichtbaar op digitale schermen. De gespreksleider zorgt aansluitend voor een discussie met de zaal.

Beste idee
Aan het eind van de avond gaan we op zoek naar het ‘Het beste idee van Dongen’. De gespreksleider zal een aantal aansprekende praktijkvoorbeelden benoemen van hoe slimme idee├źn heel simpel kunnen zijn. De aanwezigen worden uitgenodigd om plaats te nemen aan een van de ongeveer 20 statafels. Elk tafel heeft een prikkelende vraag. Wat wordt het beste idee van Dongen? Graag tot ziens op dinsdagavond 7 juli vanaf 19.45 uur in de grote aula van het Cambreur College!

Reacties