Tintelbelle laat talenten schitteren

Foto:

Op zaterdag 27 juni bruiste het in de Cammeleur van spel, zang en dans! Theaterschool Tintelbelle, sinds oktober 2014 actief in Dongen gaf 2 eindvoorstellingen. Het talrijk opgekomen publiek genoot zichtbaar van al het nieuwe talent.

Om 16.00 uur speelden de musical- en dansleerlingen het stuk “Sneeuwwitje en de dansende dwergen”. In een prachtig decor speelden en dansten de ruim 40 leerlingen alsof ze dagelijks op toneel stonden. Zelfs de allerjongste dwergen speelden onbevangen het toch wel spannende verhaal. In mooie kostuums werden de achtereenvolgens de Jagers, de Dwergen en de Spiegeldansen vertoond. Het verhaal werd verteld door Karen Westerveen en live gezongen. Al dat enthousiasme belooft wat voor de toekomst van deze jonge leerlingen.

tintelbelle3

Om 19.30 uur was het de beurt aan Tintel. Deze theatergroep voor volwassenen, ook pas sinds oktober bij elkaar, speelde zeer overtuigend de voorstelling ‘Spiegeltje, spiegeltje’. Het is goed om te zien dat er weer een toneelgroep in Dongen van start is gegaan met daarbij ook weer enkele nieuwe muzikale zangtalenten. Hierdoor werd de voorstelling zeer zeker naar een niveau hoger getild. De spelers, van wie velen bij de start een half jaar geleden nog geen enkele acteerervaring hadden, bleken zich prima ingeleefd te hebben in hun rollen. Vooral de dwergen kregen de zaal plat met hun vertolking zittend op zelfgemaakte boomstammen. Het publiek genoot met volle teugen.

Isabelle Murg, eigenaresse en oprichtster van de theaterschool kan trots zijn op het resultaat wat ze in een half jaar bereikt heeft.  De creatieve duizendpoot zorgde voor het script, de choreografie, de aankleding, de regie én het coachen van zang en dans. Er is een nieuwe loot aan de culturele boom van Dongen. Hier gaat Dongen zeker nog meer van te zien en te horen krijgen.

tintelbelle2

Interesse gekregen…?
Op dinsdag 7 juli kunnen leerlingen terecht voor proeflessen musical en Dans. Volwassenen kunnen een proefworkshop mee doen met Theatergroep TINTEL. Kijk op de website www.tintelbelle.nl voor alle informatie

Reacties