Overleg met dorpsraad over kappen bomen Lange Veertel

Foto:

De gemeente Dongen gaat alsnog keurig in gesprek met de dorpsraad ’s Gravenmoer en de bewoners over de voorgenomen kap van bomen aan de Lange Veertel in ‘s Gravenmoer. Dit antwoordde wethouder Ad van Beek op vragen van PvdA-raadslid Tonny Dijck hierover.

Enkele weken geleden stelde het raadslid hier ook al vragen over.
Bij de bewoners van de Lange Veertel viel enkele weken geleden een bewonersbrief in de bus , waarin de kap van 48 bomen werd aangekondigd. De bomen zouden overlast veroorzaken door wortelopdruk. Bovendien zou de gemeente vastgesteld hebben dat de bomen ziek zijn: kappen dus. Maar dat was bij veel bewoners tegen het verkeerde been. Toen Tonny Dijck zelf poolshoogte ging nemen bleken er namelijk veel onduidelijkheden en vragen te leven bij de bewoners . Veel bewoners wilden de bomen ook behouden.

Wethouder Van Beek trok gisteren het boetekleed aan. ‘We hadden klachten binnengekregen en we hebben hier wat al te rigoureus op gereageerd. Er is geen contact geweest met bewoners of dorpsraad en dat had wel gemoeten. Het is wel zo dat de bewoners het onder elkaar niet eens zijn. De een wil kappen, de andere per se niet. Maar we hebben inderdaad een aantal noodzakelijk stappen in de communicatie overgeslagen. Dat gaan we nu op orde brengen. We hebben inmiddels een afspraak gemaakt met de dorpsraad. En we zijn zeker niet van plan een rigoureuze kap uit te voeren. We gaan dat eerst keurig overleggen.’

door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen