Gemeenteraad dik tevreden met woningbouwplannen Aloysiusschool

Foto:

De gemeenteraad is in z’n nopjes met de woningbouwplannen op het terrein van de voormalige Aloysisusschool en gymzaal aan de Pastoor Dirvenstraat. De gebouwen worden niet afgebroken, maar worden omgebouwd tot grondgebonden woningen: 14 in totaal, waarvan 8 in het voormalige schoolgebouw en 6 in de gymzaal. Het schoolgebouw is in de eerste helft van de vorige eeuw gebouwd, de gymzaal enkele jaren later.

Op het binnenterrein worden 22 parkeerplaatsen aangelegd en langs de Pastoor Dirvenstraat ook nog eens 5. Het basketbalveld achter de gymzaal wordt weer bij het natuurgebied De Bergen getrokken.

aloysius2

Ook Scouting St. Jozef, de buurman van het Aloysisusterrein, gaat erop vooruit. Zij ruilt een stukje grond met de gemeente, dat wat verder van de woningen ligt dan nu het geval is. De scouting kan daardoor meer buitenactiviteiten ondernemen.

‘Een echte win-win situatie, een goede ontwikkeling op deze plaats met veel draagvlak in de omgeving’, zo oordeelde de raad tevreden. ‘De gebouwen blijven behouden en dat geeft toch echt een toegevoegde waarde’, zo vond Maurice IJpelaar van de PvdA. Op zijn vraag hoe de afvalinzameling geregeld is, antwoordde wethouder Van Beers, dat aan de zijde van de Pastoor Dirvenstraat ondergrondse afvalcontainers komen.

door: Bernadette Klerx

 

 

Reacties