Aanleg 3e kunstgraveld MHC Liberty gestart

Foto:

Dinsdagavond werd bij Hockeyclub MHC Liberty het officiele startsein gegeven voor de aanleg van een derde kunstgrasveld. Hiervoor waren naast een aantal genodigden twee speciale gasten aanwezig. De heer Hein van Tuijn, als een van de leden van het eerste uur en het nieuwste en jongste lid, de 5 jaar oude Layla Meulensteen.

Dhr. Hein van Tuijn (88) was vereerd met de uitnodiging om bij dit bijzondere moment aanwezig te zijn. Toen hij in 1945 lid werd, speelde hockeyclub Liberty nog op echt gras op Sportpark De Biezen. “Dat was echt een hobbelveldje, heel anders dan de hockeyvelden van tegenwoordig” aldus van Tuijn. Vele van zijn kinderen en kleinkinderen volgden Hein van Tuijn bij Liberty en andere hockeyverenigingen in het land. De 5-jarige Layla Meulensteen heeft pas net een paar proeftrainingen achter de rug. Deze zijn haar zo goed bevallen dat ze zich inmiddeles heeft aangemeld als lid van Liberty.

“Onze vereniging groeit” vertelt  voorzitter Eric van den Bosch tegen het gezelschap dat buiten aan de rand van het nieuw aan te leggen kunstgrasveld heeft plaats genomen. “Hiermee houden we ook rekening in ons beleidsplan  Liberty 2020 waarin we onze visie over de vereniging in dat jaar  vastgelegd hebben. Belangrijk punt in dat plan is de verdere professionalisering  van de organisatie, zowel op organisatorisch als op sportief gebied.”

libertyz1

“Momenteel hebben we 750 leden en we groeien nog steeds. We kampen al geruime tijd met ruimtegebrek. Een hockeyvereniging heeft ongeveer één veld per 300 leden nodig dus je kunt nagaan dat wij een derde veld heel goed kunnen gebruiken. Liberty heeft een aparte Stichting die de gelden beheert en deze stichting heeft de afgelopen jaren zo goed op de centjes gelet dat er voldoende middelen aanwezig zijn om een derde veld te gaan aanleggen en de leden hebben onlangs toestemming gegeven om het geld daarvoor aan te wenden. We doen dit dus zonder de steun van de gemeente.”

Met de aanleg van een derde kunstgrasveld is een investering van zo’n 300.000 euro gemoeid. Om ervoor te zorgen dat de club de exploitatie gezond kan houden is de club wel op zoek naar extra sponsoring van het bedrijfsleven. Eén van de mogelijkheden hiervoor werd duidelijk toen het jongste lid samen met een kraanmachinist van het bedrijf C-Infra een  bord van de grond tilde met daarop ‘veld Z’. Toen ook de  borden ‘veld X’ en ‘veld Y’ erbij werden gehaald vervolgde Eric van den Bosch zijn betoog. “XYZ”zijn in de wiskunde de zogenaamde variabelen. Zo willen wij het ook zien. We willen sponsors de kans geven om deze letters te vervangen door hun namen waarmee ze dan veldsponsor worden.”

Het nieuwe veld wordt aangelegd door het bedrijf Ceelen Sport Constructies uit Zeewolde. Deze hoofdaannemer maakt daarbij gebruik van lokale onderaannemers zoals C-Infra voor het grondwerk en van den Noort voor de speciale 40 cm dikke laag zand die onder het veld komt te liggen. Het veld wordt al alles volgens planning verloopt, eind augustus in gebruik genomen. De aanleg van het veld is overigens live te volgen via een webcam die non-stop de activiteiten en ontwikkelingen vastlegt. KLIK HIER voor de beelden.

Reacties