Veel ‘krasse knarren’ op info-avond Broederhuis

Foto: Ger Thonen / Pix4Profs

Afgelopen donderdag avond presenteerde het Bouwcollectief Dongen de ideeën omtrent de herontwikkeling van het Broederhuis aan de Modestusstraat aan belangstellenden. De opkomst was met 75 belangstellenden erg groot.

De Witte Paters, huidige bewoners van het pand, stelden hiervoor hun huis op gastvrije wijze open, waarbij tevens een rondleiding op het programma stond. In de centrale ontmoetingsruimte hadden zich de belangstellenden verzameld, waarvan de leeftijdscategorie overwegend 50+ was. In grote lijnen werd door het Bouwcollectief het plan uiteengezet om in het gebouw appartementen te realiseren in diverse afmetingen, gekoppeld aan een aantal gemeenschappelijke voorzieningen, zoals een ontmoetings-ruimte, logeerfaciliteiten, terrassen, bergruimtes, parkeergelegenheid en een prachtig aangelegde tuin. Het geheel grenzend aan het grote park waardoor het riviertje de Donge stroomt. Een ware oase van rust en natuur zoals menigeen na de rondleiding verzuchtte.

krasse1

Na de toelichting en de rondleiding werden vragen gesteld aan de initiatiefnemers, waarbij het Bouwcollectief benadrukte de verdere planuitwerking in samenspraak met de kandidaat kopers te willen gaan uitvoeren. Tevens werd aangegeven dat voor de uitvoering gebruik gemaakt gaat worden van zoveel mogelijk dongense bedrijven om zodoende de plaatselijke werkgelegenheid te stimuleren en jonge mensen werkervaring te laten opdoen middels de leerlingbouwplaatsformule.

Het Bouwcollectief Dongen hoopt te kunnen rekenen op de medewerking van het gemeentebestuur dat zou moeten onderzoeken of er contingent voor de ontwikkeling kan worden vrijgemaakt op deze locatie waarop overigens al een woonbestemming rust. Aan het einde van de bijeenkomst hebben zich ruim 20 gegadigden gemeld die graag willen gaan deelnemen aan de vervolgbijeenkomsten. Het laat zich aanzien dat een nieuwe categorie woningzoekenden in onze gemeente is opgestaan die het best te omschrijven is als “krasse knarren” die in de toekomst meer van zich zullen laten horen.

Reacties