Dongenaren krijgen drie kliko’s per huishouden

Foto: Jan Hof

Er moet dit najaar meer ruimte vrijgemaakt worden in de Dongense tuinen. Inwoners van onze gemeente krijgen namelijk drie kliko’s in plaats van nu één. Er komt een groene container voor groente-, fruit- en tuinafval, een grijze container voor restafval en een blauwe container voor oud papier en karton.

Wethouder Ad van Beek: “Per 1 januari 2016 worden de groene en de grijze kliko alternerend opgehaald. De containers worden dan om en om geleegd: de ene week gft- afval, de andere week restafval. De papiercontainer wordt hoogstwaarschijnlijk eens per twee weken opgehaald. De kliko’s hebben een inhoud van 180 liter. Voor het kunststofafval blijven we de oranje containers gebruiken die inmiddels op vele plaatsen in Dongen staan. ”

Volgens van Beek is er nog even tijd nodig voor de voorbereiding. “Er moeten immers zo’n 30.000 bakken besteld worden en deze moeten allemaal op hun bestemming komen. Daarnaast gaan we een uitgebreide voorlichtingscampagne opzetten om de overgang soepel te laten verlopen. Bij flatgebouwen en appartementencomplexen  komen ondergrondse containers waarbij met een pasjessyteem gewerkt gaat worden.”

Het college heeft ook plannen om een dergelijk pasjessysteem door te gaan voeren bij de gemeentewerf. “Er is nu nog teveel ‘afvaltoerisme’ waarbij mensen van buiten Dongen hun afval hier komen lozen. Als we ieder huishouden in Dongen een pasje geven wat men mee moet nemen bij het storten van afval op de gemeentewerf, hebben we hier veel meer controle op” aldus Ad van Beek.

—————————————————————————————————————————–

advertentieveurhuis1

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen