Inschrijving Dongense Dorps Quiz gesloten

Foto:

Vanavond (dinsdag 23 juni) heeft de organisatie van De Dongense Dorps Quiz de 100e inschrijving ontvangen. “Daarmee is onze limiet bereikt, we zitten nu helemaal vol” meldt de organisatie.

In minder dan vier weken tijd hebben zich dus 100 teams aangemeld om deel te nemen aan dit nieuwe evenement wat op 3 oktober plaatsvindt. “Ongelooflijk” zegt Eline van Luxemborg, die de inschrijvingen voor de organisatie beheert. “De laatste dagen is het helemaal een gekkenhuis met soms wel meer dan 10 inschrijvingen per dag. Een nieuw evenement wat met zoveel enthousiasme begroet wordt, dat kan alleen maar in Dongen.”

De teams bestaan uit 8 tot 12 mensen. In totaal zijn er dus meer dan 1000 mensen actief bezig met De Dongense Dorps Quiz. Op zaterdag 3 oktober 2015 verzamelen deze teams zich op de locatie van hun keuze. De teamcaptains worden verzocht om 18.30 uur op een centraal punt het quizpakket op te halen. Hierin zit een vragenboekje met ca. 200 vragen en opdrachten in verschillende categorieën. Natuurlijk komt ons dorp hierin op allerlei manieren aan bod.

De quiz bestaat uit kennisvragen, maar ook uit doe-opdrachten en zelfs een geheime opdracht. Er zullen bijvoorbeeld zoekopdrachten zijn door het dorp heen, dat kan variëren van het tellen van het aantal ramen van de Koepelkerk tot het achterhalen van de kleur van een bankje in een bepaalde straat. Het is dus belangrijk dat het team goed samenwerkt en de taken verdeeld worden. Tijdens de quiz mag gebruik worden gemaakt van alle vormen van media en naslagwerken.

Het wordt ook een strijd tegen de klok! Om 23.30 uur moet namelijk het totale pakket weer ingeleverd worden door de teamcaptains. Daarna mogen wij als organisatie weer aan de slag. Wij nemen één week de tijd om alle pakketten na te kijken en te beoordelen wie de winnaar is.

Vervolgens zal op zaterdag 10 oktober 2015 de prijsuitreiking plaatsvinden in de Cammeleur. Hier zal dan ook de winnaar bekend gemaakt worden. Daarna wordt dit mooie dorpsevenement afgesloten met een spetterende feestavond!

Reacties