The Rhythm Cleaners genomineerd

Foto:

De nominaties voor de “Gouden Kliko” zijn vandaag bekend gemaakt. The Rhythm Cleaners is de opvallendste naam bij deze nominatie. Naast The Rhythm Cleaners zijn onder andere Kaene en De-Rict genomineerd. De prijs van Radio 853 staat bekend als een felbegeerde prijs voor “Beste Live act”.

HILVERSUM – De “Gouden Kliko” staat bekend als felbegeerde prijs, zeker omdat het wordt gezien als mooie beloning voor het harde werken van de afgelopen jaren. “De beste live act is niet zomaar een prijs die je kunt winnen, het is er één om absoluut trots op te zijn” aldus Twan Lankhaar, lid van The Rhythm Cleaners. Het is de eerste keer dat zij worden genomineerd door de jury van Radio 853, wat opvallend te noemen is gezien zij een act hebben waarin niet wordt gezongen. “Ik begrijp de nominatie wel”, aldus drummer Jaimy van De-Rict, het is een geweldige live act om te zien. Ze drummen met van alles, daarnaast zijn zij al even bezig met het bereiken van de top. Een mooie beloning voor hen!”.

Volgens de deskundige jury heeft de nominatie vooral te maken met de inzet die zij de afgelopen jaren hebben laten zien. Of ze daadwerkelijk kans maken op de prijs is nog de vraag, hoewel de populariteit van The Rhythm Cleaners met de dag groeit. Ze veroveren steeds meer steden in Nederland en het buitenland. De awards van Radio 853 worden op vrijdag 10 juli 2015 uitgereikt in het Amsterdam Theater. De avond staat bol van de entertainment. De genomineerden zullen zelf ook een stuk ten gehoor brengen. Iets wat voor The Rhythm Cleaners toch wat meer voorbereiding treft. Voor de bands Kaene en De-Rict is het één van de zoveelste optredens, of toch niet? De prijs is namelijk nog niet eerder gewonnen door beide bands, zij zullen er alles aan doen om de laatste stemmen te verzamelen voor de prijsuitreiking.

Een andere genomineerde is de zangeres Anouky, die ondanks haar goede live act al bijna afgeschreven lijkt voor de felbegeerde prijs. “Anouky is een wereld zangeres, ze heeft alleen niet zo veel met publiekelijke belangstelling” aldus radio-DJ Everts. Het is belangrijk dat de genomineerden veel stemmen winnen van het publiek, zij bepalen immers wie er uiteindelijk van door gaat met de “Gouden Kliko”!

FOUL PLAY op Rhythm TENTation 2015
The Rhythm Cleaners zullen op 11 juli 2015 wederom flink uitpakken tijdens Rhythm TENTation 2015. De band zal hier nog één keer een vernieuwd optreden neerzetten om zo samen met hun gasten het 10 jarig jubileum en te vieren. Verder zal er tijdens deze avond een gezellige DJ draaien en zal de live band FOUL PLAY te horen zijn.
In het begin stond FOUL PLAY vooral voor ”muziek uit het hart“, gebracht met enthousiasme, gedrevenheid en plezier. De muziek evolueerde naar rhythm & blues en later soul. Naast enthousiasme, gedrevenheid en plezier, kwam er ook steeds meer kwaliteit.

FOUL PLAY is een 9-mans band die naast gebruikelijke drums, bas, toetsen, gitaar en zang, hebben zij een 4 man sterke blazerssectie.
Het repertoire is een gevarieerde mix van Blues, Rhythm & Blues en Soul. Covers van bekende en minder bekende grootheden als The Blues Brothers, Joe Cocker, Delbert McClinton, Sam & Dave, Otis Redding, James Brown, De Dijk, Stevie Wonder om er maar een paar te noemen. In elk geval muziek met een hoog swinggehalte!

Kaartverkoop
De kaarten zijn te koop via www.rhythmcleaners.nl, bij Keurslagerij Marco van Strien en bij de Em-té te ’s Gravenmoer. Kaarten voor de barbecue inclusief het avondprogramma kosten € 25,- per stuk. Kaarten voor het avond programma kosten € 12,50 per stuk.

Reacties