Gekte rond Dongense Dorps Quiz

Foto:

Dongen is volledig in de ban van een nieuw evenement wat op 3 oktober van dit jaar voor het eerst gaat plaatsvinden: De Dongense Dorps Quiz. Ruim drie weken na de start van de inschrijving staat de teller al op 77 deelnemende teams met in totaal al ruim 800 deelnemers. Er is plaats voor maximaal 100 teams.

“Het is werkelijk ongelooflijk wat er de laatste weken is gebeurd” vertelt een trotse voorzitter Peter van der Maade. “Natuurlijk hadden we wel wat enthousiaste reacties verwacht maar dit overtreft werkelijk alles. De Dongense Dorps Quiz is the talk of the town en het ziet er naar uit dat we op korte termijn het maximale aantal inschrijvingen al bereikt hebben. Ik kan de mensen die nog een team willen inschrijven alleen maar adviseren om dat heel snel te doen want met 100 teams zitten we echt vol en als we dat aantal bereikt hebben zullen we de  inschrijving sluiten.”

Eind mei trad de organisatie van dit evenement voor het eerst in de openbaarheid met de aankondiging van genoemde quiz waarbij teams tussen de 8 en 12 personen gaan strijden om de overwinning en daarmee de eeuwige roem. Het bijzondere aan deze quiz is dat de teams op een zelf gekozen locatie de vragen en opdrachten gaan uitvoeren. Deze vragen worden op 3 oktober rond 18.30 uur door de teamcaptains op een afgesproken plaats in Dongen opgehaald en nadat alle vragen en opdrachten die avond afgewerkt zijn wordt het hele antwoordenpakket om uiterlijk 23.30 uur op een aangegeven plaats weer ingeleverd.

De quiz bestaat uit kennisvragen, maar ook uit doe-opdrachten en zelfs een geheime opdracht. Peter van der Maade: “ Er zullen bijvoorbeeld zoekopdrachten zijn door het dorp heen, dat kan variëren van het tellen van het aantal ramen van de Koepelkerk tot het achterhalen van de kleur van een bankje in een bepaalde straat. Het is dus belangrijk dat het team goed samenwerkt en de taken verdeeld worden. Tijdens de quiz mag gebruik worden gemaakt van alle vormen van media en naslagwerken.”

“Het wordt ook een strijd tegen de klok! “ aldus medebestuurslid Marc Dorenbosch. “Op een afgesproken tijd moet namelijk het totale pakket weer ingeleverd worden door de teamcaptains. Daarna mogen wij als organisatie weer aan de slag. Wij nemen één week de tijd om alle pakketten na te kijken en te beoordelen wie de winnaar is. Vervolgens zal op zaterdag 10 oktober 2015 de prijsuitreiking plaatsvinden in de Cammeleur. Hier zal dan ook de winnaar van de enorme DDDQ bokaal bekend gemaakt worden. Daarna sluiten we dit mooie dorpsevenement af met een spetterende feestavond!” Teams kunnen zich inschrijven  via de website: www.dddq.nl  Drie weken na de atart van de inschrijvingen zijn er nog slechts zo’n 20 plaatsen vrij. Schrijf je dus snel in want vol = vol!

DDDQ is een initiatief van Stichting De Dongense Dorps Quiz, die bestaat uit: Peter van der Maade, Eline van Luxemborg, Peter Ballemans , Marc Dorenbosch, Jannus Verharen en Bart van Kerkhof .

dddqad

Reacties