Vera Minkenberg winnares Schrijfgala

Foto:

Ook dit schooljaar werden de erfgoedprojecten van de Combinatiefunctionaris Cultuur afgesloten met het Schrijfgala: de uitslag van de schrijfwedstrijd 2015. Zoals voorgaande jaren was het weer spannend afgelopen donderdagavond 18 juni in de aula van de H. Hartschool. Van de elf Dongense basisscholen hadden dit jaar tien scholen een verhaal ingezonden. Op dit Schrijfgala waren de tien jonge auteurs met hun familie, vriendjes en veel leerkrachten bijeengekomen.

De finalisten en hun verhaal waren:

Janneke Ringens (Achterberg) met “Professor Pijp en de magische bergen”,
Marit van Breugel (Vlinderboom) met “De onderzoeker”,
Ralph Veenstra (J.J. Anspach) met “The theory of Paris”,
Max Claassen (St. Agnesschool) met “De ster van Storidon”,
Lise van Luijken (Noorderpoort) met “Net op het nippertje”,
Vera Minkenberg (Westerkim) met “De kovos is los”,
Luna Schellekens (St. Janschool) met “Feest”,
Biene Spijkers (Biezenkring) met “De geheime krachten”,
Anne de Jong (H. Hartschool) met ‘’Wie is de moordenaar?” en
Nina van Straten (Wegwijzer) met “De Toverpen”.

Nina van Straten kon er zelf niet bij zijn omdat ze op kamp was met haar groep. Van haar inzending kon men een filmpje bekijken.

vera3

De juryleden: Ton Zinger, Chava Wilson en Peter Ligtenberg hadden lovende woorden voor de verhalen en natuurlijk kregen de jonge schrijvers diverse tips. De winnaar van de Schrijfwedstrijd voor de Dongense basisscholen werd voor het tweede jaar achtereen: Vera Minkenberg (Westerkim). De jury krijgt de verhalen op nummer aangeleverd en haar verhaal: “De kovos is los”, werd unaniem door de jury gekozen tot de beste inzending.

 

Na de felicitaties door de jury waren er weer bijzondere prijsjes voor de jonge schrijvers van BRUNA Dongen. Zangtalenten van Theaterschool Tintelbelle zorgden voor de muzikale afwisseling tijdens deze avond. Gerard Jansen, de combinatiefunctionaris cultuur voor het basisonderwijs kijkt tevreden terug op deze mooie avond en de periode waarin veel kinderen serieus zijn bezig geweest met literatuur.

Reacties