Kleppers Lichtjestocht Dongen

Foto:

Op zaterdag 17 oktober 2015 zal de eerste editie van de Kleppers Lichtjestocht Dongen worden verreden. Na afloop van de 10e editie van de Kleppers Veldtoertocht in 2014 werd besloten de organisatie van deze tocht stop te zetten. Niettemin had de organisatie van deze tocht de ambitie om een ander evenement op te zetten.

Uiteraard ook gerelateerd aan de fiets. De organisatie koos voor het opzetten van een lichtjestocht. Een dergelijke tocht wordt verreden op de mountainbike (MTB) in het donker, over deels verlichte paden en wegen. De deelnemers zelf dienen ook verplicht verlichting op fiets of helm te dragen. Het betreft geen prestatietocht, de nadruk ligt op de fun-factor. De route die de organisatie daarvoor uit wil zetten loopt deels door bosgebied (de Duiventoren) langs boerderijen, over bedrijfsterreinen, ecologische paden en wei/akkerlanden in en rondom Dongen. Deelname is mogelijk voor MTB’ers van alle leeftijden (jonger dan vanaf 12 jaar wel onder begeleiding) mits verlicht en voorzien van uiteraard een helm. Aanmelding is binnenkort mogelijk via Voorinschrijving op de website http://kleppers-lichtjestocht-dongen.nl/

Noteer deze datum dus alvast in uw agenda

Toerclub De Kleppers is een toerfietsvereniging uit Dongen, opgericht in 1980, en al jaren op de weg en sinds vele jaren ook op onverharde wegen actief. De vereniging biedt haar leden de mogelijkheid om het toerfietsen te beoefenen. Toerfietsen is het deelnemen aan sportief of recreatief georganiseerde fietstochten. Voor de een kan dit een fietstocht zijn van 25 km terwijl voor de ander 150 km nog niet ver genoeg is. Fietsen kan men doen geheel op eigen gelegenheid, maar fietsen samen met andere is zeker zo leuk en ook nog gezellig.

De vereniging bestaat uit meer dan 180 leden en fietst meerdere malen per week verdeeld in verschillende groepen en afstanden. Meer weten over de vereniging: www.tcdekleppers.nl.

Reacties