Het Grand Gala du Pee is jarig, 44 jaar hits in het Peeënrijk

Foto: Ad Vonk

Denk je dat je het allemaal beter kunt dan Trijntje Oosterhuis, dan is dit je ultieme kans! Met de zomerperiode in aantocht komt ook het 44e Grand Gala du Pee of te wel hét Dongense Songfestival 2015 weer in zicht.

Op zaterdag 21 november 2014 organiseert stichting de Peeënstekers wederom het Grand Gala du Pee in de Cammeleur. En het is een jubileum uitvoering, 4×11! Daarom gaat de Commissie Songfestival een andere feestelijke opzet presenteren.

De wedstrijdklasse blijft bestaan zoals iedereen al 44 jaar is gewend. Originele tekst en originele muziek. Alleen komt er een Leutklasse bij. De Leutklasse geeft deelnemers de kans om met een nieuw geschreven carnavals tekst op ongemoeid gelaten (Peeënlaandse) carnavalsmuziek te schitteren. Voorbeeldje: je meekt op muziek van, ‘Peejecountry’ of ‘Mien waor is men fistneus?’ een nieuwe, originele tekst.

Dus mobiliseer alle tekstschrijvers en/of arrangeurs die je kunt vinden en daag ze uit om voor jullie het Dongense carnavalslied voor het seizoen 2015/2016 te componeren. Daarna samen met een kapel, band, single of MP3 flink repeteren. Wij wensen jullie veel succes met de voorbereidingen.

Een inschrijfformulier kun je verkrijgen door een mailtje sturen aan [email protected] Het inschrijfformulier komt dan per mail naar je toe zodra dit beschikbaar is. Zodra er meer info is over deze bijzondere avond lees je dit op dongen.nieuws.nl. Noteer zaterdag 21 november 2015 dus in je agenda als de dag dat je kunt gaan voor eeuwige Dongense roem.

———————————————————————————————————————————

dddqad

Reacties