“Lekker zingen op het fietspad”

Foto:

Maandagochtend openden de wethouders Bea van Beers en Ad van Beek samen met Angelique Kuijpers het nieuwe ‘Zangfietspad’ aan de Meester Janssenweg. Samen onthulden ze daar het speciale Zangfietspad verkeersbord.¬†Enkele leden van het ‘Vrienden smartlappenkoor Dongen’ namen het fietspad daarna al fietsend en zingend in gebruik.

Angelique Kuijpers is de Dongense ‘initiatiefneemster’ van het zangfietspad aan de Meester Janssenweg. Het college van burgemeester en wethouders heeft het initiatief vervolgens omarmd omdat het weer een mooie impuls is voor recreatie en toerisme in het prachtige buitengebied van onze gemeente. Dongen is de vierde plek in Nederland en de eerste in Noord-Brabant met een zangfietspad.

zang2

Aanleiding
Zing jij graag op de fiets? Ruim 75% van de fietsers in Nederland zingt op de fiets. Daarvan zijn er een hele boel die zich daar stiekem een beetje voor schamen en ophouden met zingen als er iemand langs fietst. Dat is nu niet meer nodig! Op het zangfietspad mag je ongegeneerd uit volle borst zingen! Uiteraard mag dat stiekem gewoon overal, maar met deze speciale verkeersborden wilde de initiatiefneemster Mapije de Wit iedereen er van bewust maken dat je je daar helemaal niet voor hoeft te schamen. Je mag lekker zingen wanneer je daar zin in hebt.

In opdracht van de Fietsersbond maakte Mapije de Wit deze borden. Het idee ontstond doordat ze zelf graag zingt op de fiets, maar stopte met zingen als er iemand langs fietste. Terwijl het haar opviel dat ze het juist heel leuk vond als iemand anders zingend voorbij fietste. Toen ze dit besefte ging ze voortaan ook ongegeneerd zingen op de fiets. Dit vrije gevoel wilde ze graag delen met de rest van Nederland en stimuleren door het plaatsen van de borden.

zang3

Reacties