Schrijfgala mooi slot van cultureel schooljaar basisscholen

De winnares van het Schrijfgala van vorig jaar: Vera Minkenberg
De winnares van het Schrijfgala van vorig jaar: Vera Minkenberg
Foto:

Gedurende het afgelopen schooljaar zijn de kinderen van de Dongense basisscholen weer regelmatig in contact gekomen met kunst en cultuur. Gerard Jansen, namens de gemeente belast met dit gedeelte van het onderwijs, kijkt tevreden terug en ook al een beetje vooruit naar het toetje van dit seizoen: het schrijfgala.

“Het kunstmenu voor de basisschoolkinderen was ook dit schooljaar weer overvloedig gevuld met diverse kunstuitingen” vertelt Gerard Jansen. “Voor de kleuters was er drama en beeldende vorming met de voorstelling Superkrachten en Maskerspel. Groep 3-4 ging naar de voorstelling Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Palaver Poederneus (dans) en zij gingen aan de slag met Foomp (beeldend) een creatie van de Dongense kunstenares Mieke Driessen. Groep 5-6 was actief met Windkracht 6, een muziek programma in samenwerking met verschillende muziekverenigingen en het Kunstpodium. Groep 7-8 hadden een spectaculair muziek- dans- en mediakunstproject met als finale de speciale uitvoering van Swing-iT (foto beneden).”

swingit

Het laatste project kwam tot stand in samenwerking met de projectgroep Swing-iT, Harmonie Aurora en Gerard Jansen in zijn hoedanigheid als  Combinatiefunctionaris Cultuur voor de Dongense basisscholen. De combinatiefunctionaris zorgde ook dit schooljaar voor een rijk aanbod aan erfgoedprojecten. “Voor groep 1-2  waren er bezoeken aan de kassen van de Broeders mogelijk. Er waren rondleidingen voor groep 3-4 bij de Ecologische Verbindingszone. Voor groep 5 was er een molenproject met een bezoek. Groep 6 kon naar de Laurentiuskerk, de Hubertuskerk, de moskee. Groep 7 kon informatieve wandelingen maken door de Kerkstraat en de Hoge Ham en groep 8 bezocht de Herdenkingsplaatsen van de tweede Wereldoorlog in Dongen en ’s Gravenmoer. Diverse groepen hebben het Bomenpad weer gelopen in park Vredeoord en er werd gewerkt aan het project rond de rivier de Donge.

Bijna alle scholen hebben deelgenomen aan de Schrijfwedstrijd.” aldus een tevreden Gerard Jansen, die uitkijkt naar de culturele afsluiting van deze activiteit: Het Schrijfgala. “Dat vindt plaats op donderdagavond 18 juni in de aula van de H. Hartschool. Dit is de jaarlijkse prijsuitreiking van de schrijfwedstrijd voor basisschoolkinderen. Tien basisscholen hebben dit schooljaar hun winnend verhaal ingestuurd. Een vakjury zal daaruit het beste verhaal kiezen en de winnaar tijdens dit gala bekend maken. Bruna-Dongen zorgt weer voor de prijsjes. We zijn erg benieuwd welke jonge auteur met de eer gaat strijken.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen