Vier Europese titels voor Dongense sporters

Het regende bekers en medailles. Vier Europese titels, twee 2e plaatsen en twee 3e plaatsen plus een extra “grip” beker was het fantastische resultaat op het afgelopen EK voor de nunchakukas van sportcentrum van Gils.

Een geweldig spektakel was het voor de nunchakuka’s van van Gils Sport op zaterdag 6 juni j.l. op de Europese Kampioenschappen Nunchaku-do welke werd gehouden in Sittard. Met deelnemers uit Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, Engeland, België, Noorwegen, Finland en uiteraard Nederland beloofde het een lange en vooral spannende dag te worden. Sportschool van Gils was met een zevental nunchakuka’s op dit EK aanwezig ondersteund door een aantal enthousiaste ouders en supporters. De meeste deelnemers waren al voor 09.00 uur aanwezig in Sittard om zich te melden bij de meting.

In de ochtend en middag programma vonden de voorrondes plaats. Hier was Thomas Pijnenburg opvallend aanwezig want hij wist zich zowel in de Open klasse als in zijn eigen lengte klasse en op het onderdeel Kata junioren (schijngevecht) te kwalificeren voor een finale plaats. Verder kwalificeerden zich Natalia Luchowska, regerend wereldkampioene, voor een plaats in de finale op het onderdeel Free-Style. Op het onderdeel Kata bemachtigde Natalia ook een finale plaats. Zowel Brian Vissers deelnemend in de masterklasse en Bianca Meeuwissen in de damesklasse kwalificeerden zich op het onderdeel Kata voor een finale plaats.  Luke Boudewijns wist zich een finaleplek te veroveren in de Open Klasse op het onderdeel Kumite (vrij gevecht) In zijn eigen lengte klasse liep het minder goed af en moest hij vroegtijdig het strijdperk verlaten

Prijzenkoning Thomas Pijnenburg

Al deze finale partijen werden ’s avonds gedraaid. Deze werden spectaculair aangekondigd waarna de deelnemers begeleid door een vette beat en onder flitsende lampen door hun coach naar hun wedstrijdveld werden gebracht. Tussendoor mochten publiek en deelnemers nog genieten van een boeiende budo show. In deze finales was het Thomas Pijnenburg die het spits af mocht bijten, hij moest de finale draaien in de lengte klasse -1.65 mtr tegen een deelnemer uit Nederland. Thomas draaide als een speer en troefde zijn tegenstander af met 4-2. Hiermee was de eerste Europese titel binnen. Later stond Thomas in de Open Klasse tegen een tegenstander uit Noorwegen, ook deze wist hij koelbloedig te winnen met 6-2. Dit was zijn tweede titel. Later behaalde Thomas op het onderdeel Kata nog een fraaie 2e plaats.

Luke Boudewijns stond er in zijn finale partij, na een kleine “power nap”, weer fris en fruitig bij. Luke kwam in een flow terecht waarbij zijn explosieve acties resulteerde in fraaie scores waar de tegenstander geen antwoord op had. Ook voor Luke was de Europese titel binnen. Bij de technische onderdelen waren alle ogen gericht op Natalia Luchowska met haar favoriete onderdeel Free-style. Met een fraaie nagenoeg foutloos gedraaide oefening bleek ze enkele tienden van punten boven de concurrentie te zitten en mocht zich hierdoor Europees Kampioen noemen. Bij de finales op het onderdeel Kata behaalde Natalia Luchowska ‘n geweldige 2e plaats.

De druk in de masterklasse was voor Brian Vissers erg groot. Zijn goed gelopen Kata eindigde, in de laatste techniek, met een drama. Hij liet de nunchaku uit zijn handen glippen en hiermee ook de kans op een titel. Ook dit hoort, helaas, bij sport. Uiteindelijk moest Brian genoegen nemen met een 3e plaats. Bianca Meeuwissen kwam niet goed in haar ritme en ook zij moest genoegen nemen met een 3e plaats. Thomas Pijnenburg is op het Grip kampioenschap wat als “fun activiteit” erbij was georganiseerd kampioen geworden en kreeg ook hiervoor een fraaie beker overhandigd.  Thomas was dan ook wel de super kampioen van vandaag, overladen met bekers en medailles mocht hij dit EK op een fantastische manier afsluiten.

3e plaatsen: Bianca Meeuwissen, Brian Vissers

’s Avonds rond 23.00 uur was iedereen weer terug in Dongen en konden de sporters terugkijken op een fantastisch Europees Kampioenschap 2015. Voor Bianca Meeuwissen en Natalia Luchowska wordt het nog een spannende week want komende zaterdag 13 juni a.s. gaan zij beiden op voor de zwarte band. Bij deze wensen we jullie alvast veel succes.