Dongens team wint Brabant Cup Darts

Foto:

Op zaterdag 6 juni 2015 heeft het Dongens dartteam geschiedenis geschreven. Al meer dan 25 jaar neemt dit afdelingsteam deel aan een competitie waarin teams uitkomen van diverse andere dartsbonden. Wat begon tegen teams uit Brabant is inmiddels uitgegroeid tot een nationale competitie.  Er spelen nu ook teams mee uit Limburg, Zuid en Noord Holland, Zeeland en Gelderland. De naam Brabant cup is wel gehandhaafd.

Na overwinningen op Tilburg in de kwartfinale en Den Haag in de halve finale werd de finale bereikt. Tegenstander in de finale was het team van Zaandam, de wedstrijd werd gespeeld bij Bet Kolen in Tilburg. Veel supporters waren mee afgereisd om het team aan te moedigen. Na een achterstand van 11-4 knokte het team zich op een prachtige wijze terug tot 13-13. De laatste teamwedstrijd moest de beslissing brengen, met dubbel 8 gooide Dimitri van Keulen de belangrijkste dubbel van de dag en bezorgde Dongen het kampioenschap.

Een groot compliment aan de captain van het Dongens team Marco Roosen die het team uitstekend heeft gecoacht Het team bestond uit de dames Charona de Laat, Sharon Roosen, Patty Van de Wiel-Kemmeren, Danielle IJpelaar, Sandra van Halderen ,Masja Meeren en Rianne Meijs en de heren Johan Smulders, Edwin Nuis,Ramon Bressers, Dennis Hendrickx, Dennis Van Strien, Laurijsen Kevin,Rob Emmerik, Antos Jankowski, Robin Huysmans, Jurgen Evers, Dimitri van Keulen, Mitch Snijders, Hennie van Ouiheusden, Mark Lodewijks en Mick Hoevenaars. Het kampioenschap werd natuurlijk groots gevierd, PROFICIAT met dit geweldige resultaat.

Reacties