Derde kunstgrasveld voor mhc Liberty

Foto:

De Dongense hockeyclub Liberty groeit explosief. In de afgelopen vijf jaar ging de club van 500 naar 758 leden. Gevolg hiervan is dat men regelmatig kampt met een tekort aan velden. Liberty maakt daarom de laatste tijd voor thuiswedstrijden al regelmatig gebruik van de velden van de zustervereniging uit Rijen. Afgelopen donderdag besloten de leden tijdens een speciaal belegde vergadering tot de aanschaf van een derde kustgrasveld op het complex van Liberty, een investering van 300.000 euro.

Bestuurslid  Rolf Vullings geeft uitleg: “afgelopen donderdag moesten de deuren van het clubhuis open, en dat kwam niet alleen door het mooie weer, maar meer omdat de zaal gevuld was met leden. Deze waren bijeengekomen om te stemmen over de aanleg van een derde kunstgrasveld. Een aanschaf die een investering vergt van meer dan 300.000 euro. ”

liberty4

 

De Dongense hockeyclub, die al jaren geleden het complex van de gemeente overnam, bracht de accommodatie onder in een aparte Stichting. De middelen voor de aanschaf van het derde veld komen vanuit deze Stichting, die een apart bestuur heeft met als kartrekkers voor dit project Joan Wassink en Herre Winia. “Het feit dat deze stichting de middelen voorhanden heeft is het resultaat van een combinatie van de eerste geprivatiseerde Dongense sportclub en goed op de centen letten van de vorige bestuursleden.” vervolgt Rolf Vullings, “maar toch zou de stichting nog graag een bijdrage van de gemeente tegemoet zien. Al is het maar als een steuntje in de rug als dank voor de jarenlange zelfstandigheid van de club èn als stimulans om een gezond beleid vast te houden.”

 

De komst van een derde veld is zonder meer een uitvloeisel van het huidige beleid. Enkele jaren geleden is het startsein gegeven aan Liberty-2020, het proces tot professionalisering van de club. De voorzitter van de vereniging Eric van den Bosch is trots op het resultaat van de inspanningen die alle vrijwilligers leveren. ” Ik ervaar
de positieve ontwikkeling dat steeds meer ouders en leden aanhaken op het succes van Liberty-2020″ aldus van den Bosch. Nadat de vergadering akkoord ging met de aanleg van het derde kunstgrasveld overhandigde Eric een in Liberty rood-wit versierde spade aan Joan Wassink, om de eerste schop in de grond te kunnen zetten.

liberty5

Als de planning goed verloopt kan het derde veld al in september van het komende seizoen bespeeld worden

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen