Intocht avond4daagse valt in het water

Foto: CC0/Public Domain

Voor het eerst in de geschiedenis werd de Dongense Avond4daagse vanavond afgesloten zonder feestelijke intocht. Heftige buien, die gepaard gingen met onweer en bliksem, noodzaakten de organisatie om de wandelaars voortijdig van de route te laten gaan en te adviseren huiswaarts te keren.

Voorzitter Ad Jacobs had bij vertrek van het Wilhelminaplein nog goede hoop: “de organisatie van de Avond4daagse maakt gebruik van de expertise van Meteoconsult. Vanuit die professionele partij kwamen geen alarmerende berichten. Sterker nog, we kregen van hen de boodschap dat de eerste druppels pas rond half negen zouden vallen.” De praktijk bleek echter anders want vanaf 19.00 uur begon de lucht er steeds dreigender uit te zien  en al snel moest de organisatie alsnog besluiten om de rest van de avond af te blazen. “Erg jammer, vooral op zo’n laatste avond, maar we konden natuurlijk geen enkel risico nemen”aldus Jacobs.

Medailles
Voor de individuele wandelaars die hun verdiende medaille nog moeten ontvangen wordt een oplossing gezocht. Bestuurslid Mirella van Bezouw: “zodra wij hierover duidelijkheid hebben zullen we dat via onze website en de lokale media melden. Waarschijnlijk zullen we een datum prikken waarop de medailles op een afgesproken adres afgehaald kunnen worden. De scholen hebben de medailles al ontvangen. Die zullen waarschijnlijk maandag uitgedeeld gaan worden.”

 

Reacties