Nieuwe markeringen op diverse wegen in gemeente Dongen

Foto:

Vanaf 8 juni tot oktober 2015 wordt er op diverse wegen in de gemeente Dongen de wegmarkering aangepast. Het gaat om de zogenaamde Essentiƫle Herkenbaarheids Kenmerken (EHK). Elk type weg moet duidelijk van de ander herkenbaar zijn door een unieke markering toe te passen, waaruit u als weggebruiker moet kunnen herleiden welk gedrag gewenst wordt en welke snelheid er bij dat type weg hoort. De EHK maakt onderdeel uit van de Duurzaam Veilig maatregelen.

Locaties
De nieuwe markering wordt de komende periode op de volgende wegen aangebracht:

Waspikseweg
Gemeenteweg
Kanaaldijk Noord
Vierbundersweg
Steenstraat

Op diverse wegen in Dongen is de nieuwe markering de afgelopen jaren al toegepast. Voorbeelden daarvan zijn de Middellaan, Eindsestraat, Klein Dongenseweg en de Berlagestraat.

Veranderingen
Alle genoemde wegen krijgen een dubbele doorgetrokken midden-streep die onderbroken wordt ter hoogte van in- en uitritten. Aan de zijkant van de rijbaan wordt aan weerszijde een onderbroken kantstreep aangebracht. Door de toepassing van deze nieuwe markering wijzigt de verkeerssituatie op de genoemde wegen. Belangrijkste wijziging is dat inhalen daar niet meer is toegestaan.

Wegomleiding
Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren wordt tijdens de werkzaamheden de weg tijdelijk afgesloten voor doorgaand verkeer. Omleidingen worden ter plaatse door middel van borden aangegeven. Omwonenden worden te zijner tijd door middel van een Informatiebrief van de gemeente Dongen op de hoogte gebracht.

Reacties