Meccano bekijken in ’t Schouw

Foto:

Op zaterdag 13 juni a.s. organiseert Meccano Gilde Nederland een evenement in ’t Schouw. Tussen 10.00 uur en 15.00 uur is iedereen van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. De entree is gratis.

De Meccano modellen die getoond worden, zijn door leden gebouwd. Een aantal modellen worden radiografisch bediend, maar er zijn ook statische creaties die de moeite waard zijn om te bekijken. Er zijn grote modellen, maar er zijn ook micromodellen. Er zijn complexe constructies, maar ook simpele kleine maaksels. Nieuwe en gebruikte Meccano-onderdelen worden aan de man gebracht door een aantal leden. Tijdens dit evenement zult u zien dat dit technische bouwspeelgoed vele fraaie creaties mogelijk maakt.

Meccano is al meer dan 100 jaar een begrip in de speelgoedwereld. Menig grootvader en vader hebben er in hun jeugd mee gespeeld, en later weer met hun eigen kinderen. Meccano Gilde Nederland telt ongeveer 500 leden. Deze vereniging voor metaalconstructie modelbouw organiseert elk jaar diverse bijeenkomsten gespreid over Nederland en België. Naast deze bijeenkomsten is het Gilde eveneens vertegenwoordigd op een aantal jaarlijkse evenementen, zoals het Modelbouwevenement in de Zeelandhallen te Goes, Soesterberg met het thema ‘Modelbouw’ en op Modelbouwbeurzen in Dordrecht en Zaandam. Het Gilde brengt elk kwartaal een clubblad uit, en onderhoudt internationale contacten met andere Meccano verenigingen. Tijdens bijeenkomsten kunnen leden onderdelen aanschaffen, ideeën opdoen en kennis uitwisselen voor het uitoefenen van hun hobby.

Reacties