Hèt evenement van 2015: De Dongense Dorps Quiz

Foto:

Dongen heeft er een nieuw evenement bij. En niet zomaar èèn. Op zaterdag 3 oktober kunnen meer dan duizend Dongenaren in zelf samengestelde teams gaan strijden om de winst bij de eerste editie van De Dongense Dorps Quiz.

Peter van der Maade, voorzitter van Stichting De Dongense Dorps Quiz, legt uit: “De Dongense Dorps Quiz (DDDQ) is bedoeld voor alle inwoners van Dongen. Leeftijd speelt geen rol! Er wordt ingeschreven per team. De samenstelling van het team mag je zelf bepalen. Dit kan met vrienden, familie, collega’s, sportverenigingen, buurtverenigingen en clubs. Elk team bestaat uit 8 tot 12 personen, waarvan 1 persoon teamcaptain wordt. Tevens kies je per team zelf een locatie van waaruit gespeeld gaat worden. Dit kan bij iemand thuis zijn, in een café, bij een vereniging of clubhuis. Het maakt niet uit waar, als het maar in Dongen is.”

Medebestuurslid Marc Dorenbosch, vult aan: “de eerste editie van DDDQ zal plaatsvinden op zaterdag 3 oktober 2015. Dan verzamelen de teams zich op de locatie van hun keuze. De teamcaptains worden verzocht om op een afgesproken plek het quiz pakket op te halen. Hierin zit een vragenboekje met ca. 200 vragen en opdrachten in verschillende categorieën. Natuurlijk komt ons dorp hierin op allerlei manieren aan bod.”

De quiz bestaat uit kennisvragen, maar ook uit doe-opdrachten en zelfs een geheime opdracht. Peter van der Maade: “ Er zullen bijvoorbeeld zoekopdrachten zijn door het dorp heen, dat kan variëren van het tellen van het aantal ramen van de Koepelkerk tot het achterhalen van de kleur van een bankje in een bepaalde straat. Het is dus belangrijk dat het team goed samenwerkt en de taken verdeeld worden. Tijdens de quiz mag gebruik worden gemaakt van alle vormen van media en naslagwerken.”

“Het wordt ook een strijd tegen de klok! “ aldus Marc Dorenbosch. “Op een afgesproken tijd moet namelijk het totale pakket weer ingeleverd worden door de teamcaptains. Daarna mogen wij als organisatie weer aan de slag. Wij nemen één week de tijd om alle pakketten na te kijken en te beoordelen wie de winnaar is. Vervolgens zal op zaterdag 10 oktober 2015 de prijsuitreiking plaatsvinden in de Cammeleur. Hier zal dan ook de winnaar van de enorme DDDQ bokaal bekend gemaakt worden. Daarna sluiten we dit mooie dorpsevenement af met een spetterende feestavond!” Teams kunnen zich inschrijven tot 1 september 2015 via de website: www.dddq.nl De limiet is gesteld op 100 deelnemende teams. Schrijf je dus snel in want vol = vol!

DDDQ is een initiatief van Stichting DE Dongense Dorps Quiz, die bestaat uit: Peter van der Maade, Eline van Luxemborg, Peter Ballemans , Marc Dorenbosch, Jannus Verharen en Bart van Kerkhof .

Reacties