Raad geeft groen licht voor promotie Dongen bij EK Vrouwenvoetbal

Foto:

De gemeente Dongen gaat bij het samenwerkingsverband Hart van Brabant serieus navraag doen naar de mogelijkheden om tijdens het EK Vrouwenvoetbal in 2017 een evenement te organiseren. De gemeenteraad nam donderdag unaniem een motie van die strekking aan. Het CDA kwam vorige week al met dit voorstel aanzetten, maar de meeste andere politieke partijen wilden graag eerst meer informatie voordat zij groen licht gaven.

Donderdag was het dan zover. CDA-raadslid Rob Huijben had gezorgd voor flink wat achtergrondinformatie en dat was voor de overige fractie voldoende om volmondig ‘ja’ te zeggen tegen de motie. Overigens wel met de aantekening dat het de gemeente niets mag kosten. ´Ik wil wel duidelijk vastgelegd hebben dat de gemeente geen ambtelijke capaciteit en geld daarvoor inzet. Want dat hebben we niet´, zo merkte fractievoorzitter René Jansen van de Volkspartij Dongen op.

Economische en toeristische promotie
In 2017 wordt het EK Vrouwenvoetbal in Nederland gespeeld en Tilburg en Breda zijn twee steden waar wedstrijden gespeeld worden. Dongen ligt precies in het midden. ´Een uitgelezen kans dus voor Dongen om daar zowel toeristisch als economisch een graantje van mee te pikken´, zo vond het CDA. Bovendien krijgen Tilburg en Breda van de provincie een bedrag om nevenactiviteiten in de regio te organiseren.

Voetbalclubs positief
De drie Dongense voetbalverenigingen hebben al positief gereageerd, zo liet Leo van Hecke van de Volkspartij Dongen weten. ´Wij hebben Olympia, Dongen en DVVC gepolst en alle drie zijn ze positief. Ze willen graag vrijwilligers leveren en hun accommodatie beschikbaar stellen. Rob Huijben was duidelijk verguld met de positieve reacties van de fracties. ´Het hoeft ook helemaal geen geld te kosten, zo stelde hij René Jansen gerust. ´Ik heb ook hier en daar gepolst bij voetbalclubs en vrijwilligers zijn er voldoende. Bovendien hoeft het ook geen supergroot evenement te worden. Het moet bij de grootte van Dongen passen´.

door: Bernadette Klerx

Reacties