Informatieavond over de MFA

Foto:

Donderdag 4 juni aanstaande organiseert de gemeenteraad een informatieavond over de Multifunctionele Accommodatie (MFA). De avond begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) en heeft plaats in De Cammeleur, Hoge Ham 126 in Dongen. De bijeenkomst is openbaar. U bent van harte welkom. Aanleiding is een voorstel van het college dat voor 18 juni (opiniërend) en 25 juni (besluitvormend) op de agenda van de gemeenteraad staat. Aan de orde is de finale besluitvorming over de MFA, die gepland staat als nieuwbouw op de huidige locatie van de Cammeleur.

De haalbaarheidsstudie is thans afgerond. De samenwerkende partijen gemeente Dongen, Stichting DonckHuys, Theek 5, Het KunstPodium en ContourdeTwern tekenen in juni een samenwerkingsovereenkomst (onder voorbehoud van besluitvorming door de raad). De partners concluderen met de haalbaarheidsstudie dat een MFA voor hen leidt tot een solide toekomstperspectief. Nu wordt de gemeenteraad gevraagd om kennis te nemen van de uitkomsten van de haalbaarheidsstudie en de aanbestedingsdocumenten. Tevens wordt gevraagd om te concluderen dat er – binnen de eerder vastgestelde kaders – sprake is van een haalbaar project, en een bouw-/investeringskrediet voor de MFA beschikbaar te stellen.

Het verstrekken van een bouwkrediet vormt een belangrijke stap in het realiseren van de MFA. Op 4 juni krijgen de raadsleden een toelichting op het programma van eisen voor het ontwerp en de bouw van een nieuwe MFA. Ook komen de financiële onderbouwing en het proces aan bod. Tijdens de avond zijn er sprekers namens de gemeente Dongen en de MFA-partners Stichting DonckHuys, bibliotheek Theek 5, het KunstPodium en ContourDeTwern.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen