Jeugdgemeenteraad bij Ora et Labora

Foto:

De jeugdgemeenteraad was woensdagmiddag op bezoek bij Zorgboerderij Ora et Labora in ’s Gravenmoer. Samen met keurslagerij Van Strien, bloembinderij John Flora en Kaasland verzorgden zij een heerlijke middag voor de cliënten van de zorgboerderij en Thebe.

Onder de bezielende leiding van Martijn van keurslagerij Marco van Strien werden de heerlijkste hapjes gemaakt. John Flora bracht zijn liefde voor het vak over aan de deelnemers en dat leverde prachtige en kleurrijke bloemstukken op. Mari van de Wetering van Kaasland staat in Dongen bekend om zijn vakkennis en na de workshops vertelde hij boeiend over zijn vak. De deelnemers mochten alles vragen wat in het opkwam en het thema ‘Jong en Oud’ van deze middag bleek ook op de kazen van toepassing.

oel11

Onder muzikale begeleiding van accordeonist Rini Marijnissen werd er geproefd van de heerlijkste kwaliteitskazen. Na afloop namen de deelnemers hun bloemstuk of doos met quiche en wrap mee naar huis. Deze samenwerking tussen ‘jong en oud’ leverde wederzijds veel genoegen op.

Sjors van Kerkhof, lid van de jeugdgemeenteraad, schreef zijn ervaringen deze middag op. Lees zijn verslag hieronder:

Op bezoek bij Ora et Labora
Eerst mochten de ouderen en kinderen(van de jeugdgemeenteraad) kiezen wat we wilden doen: bloemstukjes schikken of hapjes maken en de groepen waren goed verdeeld. De jeugdgemeente raad was er ook bij om de ouderen te helpen en dat vonden ze heel leuk, ze mochten zelf ook mee doen aan de workshop. Na de workshops kwam de kaasboer en die vertelde over zijn werk, toen kregen we ook stukjes kaas en die mochten we proeven. Je kon uit een paar soorten kiezen zoals: geitenkaas, kruidenkaas, belegen kaas en graskaas. Daarna was het afgelopen en mochten alle spullen die we hadden gemaakt mee naar huis. Er was ook een accordeonist bij en die speelde mooie liedjes.

oel13

Het bloemschikken:
Het bloemschikken was heel leuk en alle resultaten zijn heel mooi geworden en de ouderen stelden heel veel vragen aan de kinderen zoals: hoe moet ik de bloem erin steken en wat is het mooiste. De ouderen werden ook geholpen door bloembinderij John flora, John zelf was er ook.

Hapjes maken:
Het hapjes maken was ook heel leuk, eerst mocht je de hapjes maken met de bakspullen van bakkerij van Strien en daarna gingen ze de oven in, de hapjes kreeg je aan het einde van de dag terug en ze waren heel lekker.

oel14

 

Reacties