DVVC degradeert, Olympia ’60 verliest kans op promotie

Foto: dongen.nieuws.nl

Voetbalclub Olympia ’60 is er niet in geslaagd om via de nacompetitie promotie naar de derde klasse te bewerkstellingen. De club verloor zaterdag op eigen veld met 1-3 van de amateurs van Willem II. De voetballers van DVVC verloren op tweede pinksterdag ook hun tweede duel van Welberg en degraderen daardoor naar de vijfde klasse.

Ondanks deze wat teleurstellende resultaten is het voor de meeste Dongense voetbalclubs al bij al geen slecht seizoen geweest. VV Dongen was tot twee weken voor het einde van het seizoen in de race om de titel in de Hoofdklasse B zondag. Doordat er meerdere clubs in die competitie erg dicht bij elkaar stonden in de ranglijst moest Dongen uiteindelijk genoegen nemen met een vijfde plaats op vijf punten van kampioen TEC uit Tiel.

Ook Olympia ’60 deed lang mee om het kampioenschap in de vierde klasse. De club eindigde de competitie op een prachtige tweede plek achter DIA uit Teteringen. Door het verlies van afgelopen zaterdag komt Olympia ’60 ook volgende seizoen uit in de vierde klasse. De wedstrijd van volgende week tegen HSSC’61 kan daar niets meer aan veranderen. ONI uit ’s Gravenmoer behield ook haar plekje in die zelfde vierde klasse zodat we volgende seizoen in ieder geval weer verzekerd zijn van twee mooie  lokale derby’s.

Voor DVVC was het een minder succesvol seizoen. De club eindigde als voorlaatste in de competitie en door het dubbele verlies in de nacompetitie is degradatie naar de vijfde klasse een feit.

Reacties