Valse politiemail met boete in omloop

Foto:

Schrik niet als u een mail krijgt van de politie over een openstaande boete. Deze is niet echt! Oplichters gebruiken het logo en de naam van de politie om u te laten betalen voor een boete die er nooit is geweest.

Lasergun
Tijdens een controle zou u door een lasergun zijn gesignaleerd. Volgens de mail heeft u de snelheidslimiet met 12km/h overschreden. Deze boetes worden normaal gesproken opgepakt voor het CJIB, maar in de mail wordt gesteld dat dit al is gebeurd en u niet heeft gereageerd. Daarom komt de zogenaamde politie nu zelf achter u aan.

Dreigement
Betaal het bedrag van 103,50 dan ook niet via 3V Payment Group. Het geld komt anders bij oplichters terecht. Laat u dus niet van de wijs brengen door het dreigement dat “u in de toekomst mogelijk voor bepaalde aankopen, krediet- en/of hypotheekvoorzieningen zal worden uitgesloten”. Ook een mail die zogenaamd is verstuurd door het CJIB is het werk van fraudeurs.

Politie-22-05

De politie of CJIB stuurt geen mails
De politie zal nooit een mail sturen over een openstaande boete. Boetes worden afgehandeld via het CJIB. Zij sturen overigens ook nooit een mail, dit gaat altijd via de post. Het CJIB raadt aan alleen bedragen over te maken naar het bankrekeningnummer van het CJIB zelf, controleer dit dus altijd. De politie en het CJIB werken niet met vouchers zoals de afzender van de mail u wilt laten geloven.

Bron: Fraudehelpdesk

Reacties