600 kinderen genieten van avontuurlijke survival

Het was woensdagmiddag verdacht stil in de straten van Dongen terwijl alle basisscholen toch gewoon hun wekelijkse vrije middag hadden. De Dongense kinderen deden onder een heerlijke voorjaarszon massaal mee aan de survival Dongen “Meedoen is winnen!’ bij zwembad de Vennen, in het trimbos en bij de kanovijver. Zo’n 600 kinderen hadden zich opgegeven voor deze sportieve activiteit.

Parcours
De survival voor de kinderen uit de groepen 6,7 en 8 van de basisscholen besloeg een 3,5 kilometer lange tocht die begon in het zwembad, waar de kinderen in het water allerlei hindernissen moesten nemen. Hierna ging de survival verder met 40 hindernissen in het trimbos en rond (of in) de kanovijver waar leuke en soms natte hindernissen te nemen waren. Alle hindernissen werden bemand door in totaal meer dan 75 vrijwilligers. Een deel van hen is al sinds vorige week vrijdag bezig met het bouwen van alle hindernissen. Vandaag kwamen daar zo’n 50 leerlingen van de opleiding recreatie van De Rooi Pannen uit Tilburg bij.

Vrijwilligers
De organisatie van deze dag is in handen van een gedreven groep Dongenaren die het hele jaar door bezig zijn om een nog mooier survival parcours neer te zetten. Hiervoor werd de organisatie in het verleden al eens tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Dongen nog beloond met de eretitel ‘vrijwilligersorganisatie van het jaar’.

In de fotoserie boven een foto-impressie van dit evenement

Reacties