Nieuw in Dongen: Divertimento Kindercoach en Kinderyoga

Foto:

Het komt steeds vaker voor dat kinderen helemaal vastlopen in onze veeleisende prestatiemaatschappij. Kindercoach Loes Langerak geeft ze tools waarmee ze hiermee vanuit eigen kracht om kunnen gaan. Met de onlangs afgeronde opleiding Kinderyoga en een eigen praktijk heeft ze nu alle mogelijkheden in huis om kinderen houvast te geven zodat ze zich verder kunnen ontwikkelen.

Kindercoach
Loes Langerak is al een groot aantal jaren werkzaam in het basisonderwijs en is al een tijdje actief als kindercoach, waarvoor zij opgeleid is bij het gerenommeerde Sonnevelt Inistituut. “Als kindercoach help ik kinderen, jongeren en hun ouders om te ontdekken hoe zij de barrières die zij in hun ontwikkeling tegenkomen kunnen wegnemen waardoor ze toekomst weer positief tegemoet kunnen treden.”

“Er kan altijd iets haperen in de ontwikkeling van een kind en dat kan allerlei verschillende oorzaken hebben” vervolgt Loes. “Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan kinderen die hoogsensitief zijn of kinderen met ADHD. Maar ook kinderen die te maken hebben met ziekte, rouwverwerking of pestgedrag. Ik leer het kind om daarmee om te gaan vanuit eigen kracht. Dit doe ik met verschillende methodieken, bijvoorbeeld met living puppets, spel en creativiteit en ik probeer er zo voor te zorgen dat de kinderen weer lekker in hun vel gaan zitten.”

loes2
Een kijkje in de yogaruimte van Divertimento

Kinderyoga
Tijdens het coachen merkte Loes dat veel kinderen ‘vastlopen’. “In onze maatschappij ligt de nadruk enorm op presteren. Ik merkte dat veel kinderen spanning opbouwen, veel denken, moeite hebben met concentratie; dit is voor mij de motivatie geweest om de opleiding holistische kinderyoga te volgen om ook deze kinderyoga aan te kunnen bieden.”

Divertimento
Onlangs opende Loes Langerak achter haar woning aan de Roeloff van Dalemstraat haar eigen praktijk onder de naam Divertimento. “Die naam staat voor een muzieksoort die zorgt voor ontspanning. Dit vraagt een luchtige aanpak van de componist zonder hierbij muziek van laag niveau te schrijven. Als je dat vertaalt naar mijn vakgebied raakt dat precies de sfeer waarop ik met de kinderen wil werken. Op een ontspannen wijze werken en ondertussen tools meegeven die de kinderen verder helpen in hun ontwikkeling.”

Plezier
Bij kinderyoga staat het plezier voorop. “Ik doe dat op een speelse manier en laat alle zintuigen aan bod komen: zien, horen, voelen, ruiken en proeven. Daarnaast werk ik met het spel Coachee, waarvoor ik een aparte licentie heb. Hiermee wordt het kind spelenderwijs gecoacht en wordt het zich bewust van de eigen kracht.”

Naast het bijhouden van de vakliteratuur heeft Loes Langerak ook intensief contact met collega’s. “Door het delen van elkaars ervaringen leren we veel van elkaar. En dat geldt ook voor het werken in het onderwijs waar ik leerkrachten kan ondersteunen bij zaken waar men zelf niet helemaal uitkomt.”

Divertimento Dongen is gevestigd aan de Roeloff van Dalemstraat 37 in Dongen.

Meer informatie: www.divertimentodongen.nl
Facebook: https://www.facebook.com/divertimentodongen

 

Reacties