Landelijke publiekscampagne NL-Alert van start

Foto:

Van 11 mei tot en met 1 juni 2015 voert de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid een landelijke publiekscampagne. Doel van de campagne is mensen bekend te maken met NL-Alert, hoe je NL-Alert kunt instellen op je mobiele telefoon en het aankondigen van het NL-Alert controlebericht.

Maandag 1 juni rond 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat je niets hoeft te doen. Wanneer je het bericht ontvangt, weet je zeker dat jouw mobiel juist is ingesteld voor NL-Alert. Zo ben je direct op de hoogte als er echt een noodsituatie is.

NL-Alert
NL-Alert is het alarmmiddel voor op de mobiele telefoon. Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen. NL-Alert wordt ingezet bij levens- of gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, een dreigende overstroming of noodweer.

Ga nu naar de NL-Alert instelhulp en stel je mobiel in

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen