Weer blauwalg in eendjesvijver

Foto:

Waterschap Brabantse Delta heeft afgelopen week verhoogde gehalten blauwalgen geconstateerd in de Eendjesvijver (vijver Mgr. Schaepmanlaan). De gemeente verzoekt voorbijgangers om de vissen en eenden niet meer te voeren en geen honden uit te laten langs de waterkant.

Oorzaak
In 2009-2011 heeft in de vijver onderzoek plaatsgevonden naar methoden om blauwalgenoverlast te bestrijden. Na afloop van het onderzoek is de vijver eind 2011/begin 2012 gebaggerd en heringericht. Daarna is de blauwalgenoverlast enkele jaren weggeweest. De oorzaak van het opnieuw opkomen van blauwalgen ligt in de grote belasting met voedingsstoffen die een voedingsbron zijn voor blauwalgen.

Verzoek
Wij verzoeken u dringend om de eenden en vissen in de vijver niet te voeren en geen honden uit te laten langs de waterkant. De voedingsstoffen die hierdoor in het water komen bevorderen de blauwalgengroei. Ook is het voorlopig niet toegestaan om te vissen. Het is tevens raadzaam voor mensen en dieren om niet in aanraking te komen met het water. Rondom de vijver worden waarschuwingsborden geplaatst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen