Monument weer spik en span dankzij jeugdgemeenteraad

De jeugdgemeenteraad heeft in haar onlangs gepresenteerde Plan van Aanpak ook aandacht voor het onderwerp ‘oorlog en vrede’. Bij de dodenherdenking op 4 mei aanstaande speelt de jeugdgemeenteraad dan ook weer een rol in het programma. Deze week pakten de leden van de raad de vuilprikkers, schoppen, bezems en borstels ter hand en zorgden zij er samen voor dat het herdenkingsmonument er weer netjes bij ligt voor de plechtigheid op 4 mei.

De leden van de jeugdgemeenteraad blijken sowieso erg geinteresseerd in het fenomeen ‘oorlog en vrede’. Twee van hen zullen tijdens de herdenking aanstaande maandag een gedicht voorlezen en in juni gaan de leden gezamenlijk naar het Anne Frankhuis in Amsterdam. De ervaringen die daar opgedaan worden zullen gedeeld worden met leerlingen van de Dongense basisscholen.

Willem Vulto, lid van het 4 en 5 mei comité Dongen, is blij met de aandacht van de jeugd: “vanuit de gedachte die leeft bij het 4 en 5 mei comité (vrijheid geef je door) ontstaat er een logische link met de belangstelling van de jeugdgemeenteraad” aldus Vulto. “Het comité wil graag de nieuwe generatie betrekken bij en praten over vrijheid en vrede. René Jansen is als voorzitter van het comité naar een vergadering van de jeugdgemeenteraad geweest. Daaruit is de optie van het adopteren van het oorlogsmonument door de jeugdgemeenteraad gekomen. De JGR zorgt er met deze schoonmaakbeurt nu voor dat het monument er spik en span bij ligt voor de herdenking op 4 mei aanstaande.”

Een foto-impressie van de ‘poetsbeurt’ vind je in de fotoserie boven

Reacties