Musis Event Jubileumconcert komt er aan

Foto:

De jubilerende Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum heeft een volle concertagenda dit jaar, het 175 jarig bestaan gaat niet ongemerkt voorbij. Alle orkesten van de vereniging worden hierbij betrokken. Tijdens het Oranjeparkfestival kon men afgelopen zondag genieten van het jeugdorkest met een mini-promsconcert en het harmonieorkest bracht een spetterend Oranjepromsconcert. Dit was slechts een voorproefje voor het komend jubileumweekend van 13 juni. Dan brengt het jeugdorkest een speciale kindervoorstelling ‘De Muziekfabriek’ en het harmonieorkest haalt met een nieuw Musis Event weer alles uit de kast.

De Muziekfabriek, een unieke kindervoorstelling
Het jeugdorkest van Musis Sacrum, een uit zeven personen bestaande acterende popband, een dirigent en een prachtig decor dat zijn de ingrediënten voor een unieke kindervoorstelling in De Cammeleur, op 13 juni (aanvang 13.30 uur). Een meisje en jongen hebben gehoord dat er hier ergens een Muziekfabriek is, waar ze de mooiste muziek kunnen maken. Het meisje wil graag een beroemde zangeres worden en ook een mooi lied voor haar. Ze zien de fabriek, ze zien de Magische Mega Muziek Machine (MMMM)…. maar dan, de MMMM gaat kapot. Kom dit mee beleven hoe dit spannende verhaal af gaat lopen.

muziekfabriek

De voorstelling is een eigen productie van Rolf Rombouts Muziek in nauwe samenwerking met het jeugdorkest van Musis Sacrum en een enthousiaste, acterende, popband. Een echte kindervoorstelling voor kinderen van 4 tot ongeveer 10 jaar, natuurlijk ook voor de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s. Toegangskaartjes vanaf 1 mei verkrijgbaar via de website van Musis, www.musissacrum.com. Kinderen gratis en volwassenen betalen €2,50. Zien wij jullie ook? Dan leer je het MMMM-lied en met jullie hulp kunnen we de Machine zeker maken! Tot dan.

Musis Event Jubileumconcert
Herinnert u nog de Night of the Promsconcerten en later de Musis Events? Dat gaat het groot harmonieorkest uitgebreid met een popcombo, onder leiding van Robert van Enschot, nog eens dunnetjes overdoen. Op de dag dat de muziekvereniging exact 175 jaar bestaat, wordt er een muziekfeest der herkenning georganiseerd. Tal van bekende artiesten uit ons eigen Dongen die in het verleden ook aan deze succesvolle concerten hebben meegewerkt verlenen hun medewerking. De volgende zangsolisten treden voor u op: Dewy Bosters (oa Bad Romance van Lady Gaga), Dré van den Bosch (oa Dansen op de vulkaan van De Dijk), Rob Heijkant (oa An American Trilogy van Elvis Presley), Isabelle Lafeber (oa All that Jazz uit de musical Chicago), Babs Levens (oa Miracle van Ilse de Lange) en Annemieke Verharen (oa Viva la vida van Coldplay).

Het harmonieorkest en popcombo verzorgen de begeleiding van deze solisten, maar ze brengen ook een aantal instrumentale muziekstukken. Wat dacht u van een Deep Purple medley en, een mooie tegenhanger, een Abba-medley of ‘Omens of Love’ van T-Square. Bijzonder is dat de oudste mars nog in het bezit van de muziekvereniging wordt vertolkt; Dongensch Jubelmars dateert uit 1890 en is destijds speciaal voor Musis Sacrum gecomponeerd ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum. Remon Aarts heeft het muziekstuk voor het orkest opnieuw gearrangeerd. Het wordt een feestelijke muzikale avond die u meegemaakt moet hebben feestje, dat staat vast. Compleet met een mooie geluids- en lichtshow verzorgd door AVEvent Supply, ook uit Dongen natuurlijk.

De kaartverkoop voor dit evenement start op vrijdag 1 mei, via de website van de muziekvereniging www.musissacrum.com. Ook zijn de toegangskaarten te koop bij DA Ingrid en De Cammeleur. Voor de prijs hoeft u het niet te laten; zitplaatsen kosten €10 en een staanplaats koopt u voor slechts €7,50. ‘Als organisatie hebben we bewust voor deze jubileumprijzen gekozen, om een zo breed mogelijk publiek te bereiken. Waar de vorige Musis Events nog in de sporthal werden georganiseerd, is voor deze editie gekozen voor De Cammeleur, onder ander vanwege logistieke afwegingen’, aldus Frank Rombouts van de organiserende vereniging. ‘In vergelijking met de editie in 2010 (met 2700 bezoekers, drie maal uitverkocht), kunnen we nu minder dan 15% van dat bezoekersaantal ontvangen. Het is ook slechts 1 concert, we verwachten daarom toch wel een run op de kaartjes’, sluit Rombouts af. De redactie van DongenNieuws.nl houdt u op de hoogte met betrekking het jubileumjaar van Musis en de speciale projecten in het bijzonder.

Reacties