Regionaal succes voor Scouting Laurentius

Foto:

Scoutinggroep Laurentius uit Dongen nam dit jaar weer deel aan de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW). Die vonden plaats van 17 tot 19 april in Rijsbergen. In het totaal waren er 44 groepen jongeren in de leeftijd van 11 tot 15 jaar. Van Scouting Laurentius waren er 2 meiden en 2 jongens groepen. Eén van deze groepen werd tweede en plaatste zich daarmee knap voor de Landelijke Scouting Wedstrijden die in het Pinksterweekend plaatsvinden in Baarn.

Een woordvoerder van scouting Laurentius:  “In het verleden waren onze groepen al eens gegaan voor de laatste plaats. Dat is ook nog niet makkelijk want er valt met veel activiteiten punten te verdienen. Dit jaar wilden ze echter laten zien wat ze kunnen en een zo hoog mogelijke plaats behalen. Er kan bijvoorbeeld gescoord worden met kamperen (hoe staat de tent, de keuken, is alles opgeruimd). Ook de tocht,een onderdeel waarbij de scouts lopend en fietsend een route volgen die met verschillende technieken moet worden afgerond, kan veel punten opleveren. Bij technieken moet je denken aan het werken met kaart en coördinaten, kompas en vele alternatieve manieren. Tijdens de tocht maar ook op het terrein waar de tenten staan word gestreden om punten. Koken is ook iets wat er bij hoort. Het doel van Scouting Laurentius was om met een meisjesgroep en een jongensgroep bij de eerste 22 te eindigen.”

rsw1

Dit team van Scouting Laurentius werd tweede en gaat de eer hoog houden bij de Landelijke Scouting Wedstrijden in Baarn

“De RSW is een bijzonder evenement waaraan bijna 300 scouts deelnemen die een paar dagen met elkaar optrekken. Dat geeft veel lol, saamhorigheid en korte nachten. Na een spannende en sportieve strijd werden zondagmiddag de resultaten bekend gemaakt en wat bleek, alle 4 groepen waren in de bovenste helft van de competitie geëindigd! De dames op plaats 20 en plaats zes, de heren op plaats 21 en de tweede plaats! Wat een fantastische uitkomst. Maar ze hebben ook erg hun best gedaan, hard gewerkt, goed gemotiveerd, inventief en uitstekend de juiste technieken gebruikt. Het is al weer heel lang geleden dat een groep van Scouting Laurentius zich plaatste voor de Landelijke Scouting Wedstrijden.”

De groep die de tweede plaats heeft ingenomen mag nu gaan deelnemen aan die LSW, die plaatsvindenin het Pinksterweekend in Baarn.

Reacties