Bestuur VV Dongen waarschuwt voor boetes bij gebruik terrein door onbevoegden

Foto:

De (kunst)grasvelden van Sportpark De Biezen worden zodra het beter weer wordt door allerlei mensen gebruikt buiten de officiële trainingen, wedstrijden en andere verenigingsactiviteiten om. Om toegang tot het sportpark te krijgen zijn er op diverse plaatsen hekwerk vernield. Het bestuur is het beu en waarschuwt voor boetes tot 90 euro.

In een persbericht meldt het bestuur: “uiteraard stimuleren wij de jeugd om in hun vrije tijd buiten te spelen. Echter, het sportpark is verboden terrein op momenten dat er geen sportactiviteiten zijn en de kantine gesloten is. Toelaten van onbevoegden zonder toezicht verhoogt het risico op vandalisme en criminaliteit op het sportpark, zoals vernielingen van verenigingseigendommen, brandstichting en inbraak. Om het park te kunnen betreden zijn er op diverse plaatsen opnieuw hekwerken vernield, hetgeen de vereniging op extra onnodige kosten komt te staan. Je bent onbevoegd als je niet voor een wedstrijd, training of andere verenigingactiviteit op het sportpark bent, ongeacht of je nu wel of geen lid” bent van VV Dongen.

Handhaven
Het bestuur waarschuwt voor sancties als deze regels overtreden worden. “Gemeente en politie handhaven deze regels. Als een medewerker van de gemeente iemand aantreft op de velden die daar onbevoegd is, dan zal hij of zij je vragen om te vertrekken. Als dat niet gebeurt, wordt de politie geïnformeerd worden. Als de politie een onbevoegde aantreft op het sportpark, dan zal de politie hetzelfde handelen als bij het onbevoegd betreden van ieder ander verboden terrein. Dit leidt mogelijk tot een proces verbaal en een boete van 90,00 euro . Als alternatief zijn er voldoende trapveldjes te vinden in de wijken in Dongen, de Hertog Janvelden zijn wel toegankelijk of eventueel de sportvelden op Dongen Vaart, de Gaasjes.”

Reacties