ZV De Vennen viert jubileum met badeendjesrace

Foto:

,,Wij bestaan dit jaar 60 jaar. Weliswaar geen exclusief jubileum, maar willen deze mijlpaal toch niet zo maar laten passeren. Onze vereniging presteert op sportief vlak prima. Daarom willen wij wel iets gaan doen. Wij zijn via via in contact gekomen met de Junior Kamer Groningen die heel veel organiseert. Zo hebben zij op een ludieke manier een badeendjesrace opgezet, die een flink bedrag in het laatje bracht.

In het Noorden is dit een flink succes geworden, ” vertelt Bert Evers, voorzitter van zwemvereniging De Vennen. De Junior Kamer Groningen is qua samenstelling niet heel groot, wel qua netwerk bereik. De leden zijn afkomstig uit de middenstand en ondernemingen. Het lidmaatschap van de Junior Kamer is niet gratis, 300 euro per jaar. Je zou het in Dongen kunnen vergelijken met Dongen Promotion en het Verenigd Industrieel Contact Dongen. Onder het motto: ‘Beter goed gejat, dan slecht bedacht!’ verleent deze organisatie graag haar medewerking aan verenigingen of instellingen die op een ludieke manier met deze eendjesrace de clubkas willen spekken. ,,Let wel, ook wordt tien procent van het opgehaalde bedrag naar een goed doel gestort!,” merkt Evers op.

,,Achter deze badeendjesrace zit een aantal gedachten,” vertelt Evers en vervolgt. ,,Wij willen 5.000 loten of certificaten gaan verkopen. Kosten 5 euro per stuk. Met dit gekochte lot wordt een badeendje geadopteerd. De verkochte nummers gaan corresponderen met het geadopteerde badeendje. Al deze eendjes met een nummer worden op 27 juni, de trekkingsdag, om 14.00 uur in de kanovijver nabij de Vennen te water gelaten en via stroming drijven de eendjes richting finishlijn. Dat is niet meer dan een trechter waar slechts 1 eendje door kan. De eerste is nummer 1, dus de hoofdprijs, dan nummer 2 en dan nummer 3.” Het is al gelijk duidelijk dat in deze loterij slechts drie grote prijzen zijn te verdienen. De eerste prijs brengt 1.000 euro op, de tweede 500 en de derde prijs 250 euro. Evers wil met zijn 250 leden 5000 loten gaan verkopen en in zijn ogen moet dit lukken. ,,Zeker als je weet dat onze vereniging een regionaal karakter heeft. Veel junioren, meisjes en jongens, komen uit plaatsen rondom Dongen.” De prijzen worden uiteindelijk door de verkoopopbrengst gefinancierd.

Zo worden de bandeendjes door de brandweer richting trechter/finish gespoten zoals hier in Groningen.
Zo worden de bandeendjes door de brandweer richting trechter/finish gespoten zoals hier in Groningen.

Er wordt tijdens dit jubileum geen uitbundig feest gevierd, daar is nu het geld niet voor. ,,Wel gaan wij die dag de Dongense zwemkampioenschappen organiseren en een leuke polowedstrijd spelen. Natuurlijk is er ook ruimte voor een feest met leden en oud-leden. Zeker nu ook ons standaard heren-poloteam kampioen is geworden en het standaard dames-poloteam nog kans maakt op het kampioenschap. ” Evers is realist. Vijf avonden in de week en op zaterdag- en zondagochtend wordt er getraind in het zwembad De Vennen. De club heeft verder geen bron van inkomsten, zoals een eigen kantine. Hij hoopt dat zijn leden hun loten kunnen slijten. Dat zou voor zijn club weer even een financiële verademing zijn. ,,Iedere cent is voor ons belangrijk. Wij zijn als club weliswaar afhankelijk van water. Maar als dat water ons tot de lippen gaat stijgen vanwege de hoge kosten, moet ik er niet aan denken om de stekker er uit te moeten trekken,” besluit een toch wel optimistische voorzitter Bert Evers.

Voor meer informatie over de loterij en de club zie: www.zvdevennen.nl

door: Piet Scheepers

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen