Natuurlijk Tomaat opent eigen boerderijwinkel

Foto:

Vier jaar geleden maakte Henriette van den Hoek haar eerste potje ‘ambachtelijke basissaus ‘ van tomaten uit eigen kas. De saus werd al snel een succes en het aantal afnemers groeide snel. Ook het assortiment breidde zich uit met andere tomaatgerelateerde producten. Dit weekend is het tijd voor de volgende stap: de feestelijke opening van de eigen boerderijwinkel van Natuurlijk Tomaat. Iedereen is welkom.

De EHEC crisis zorgde er vier jaar geleden voor, dat de afzet van tomaten vanwege een exportverbod stagneerde. Op zoek naar andere mogelijkheden besloten Alfons en Henriette van den Hoek een positieve wending aan de crisis te geven. De voorraad tomaten werd verwerkt tot eigengemaakte basissaus voor soep en pasta onder de naam  ‘Henriettes ambachtelijke baisisaus’. Het bleek een schot in de roos. Het aantal klanten voor deze saus groeide met de week. Zowel particulieren als restaurants ontdekten de bijzondere kwaliteit van de saus en werden vaste afnemers. “Het was zo’n groot succes dat we het assortiment inmiddels ook uitgebreid hebben” vertelt Henriette. “We hebben inmiddels naast soep en saus ook tomatenchutney, tomatenketchup, tomatenjam en cherrytomaatjes op zoetzuur. Allemaal puur natuur, zonder kunstmatige toevoegingen. En het mooie is dat de afnemers zelf vaak met nieuwe ideeen komen of recepten waar ze de saua in gebruiken, daar leer ik dan ook weer van. Ik kan er inmiddels een boek over schrijven”

Henriette van den Hoek in de nieuwe boerderijwinkel
Henriette van den Hoek in de nieuwe boerderijwinkel

Dat boek zal er vast nog eens komen want het enthousiasme waarmee Henriette praat over de tomaat is groot. Naast de verbouw en verkoop van tomaten ontvangt ze ook regelmatig groepen. “Van scholen tot bedrijven, de gezelschappen zijn heel divers…de activiteiten trouwens ook, maar het heeft natuurlijk altijd wel met tomaten te maken” lacht Henriette. “En dat kan varieren van kookworkshops tot rondleidingen en teambuildingactiviteiten tot vergaderingen. Wij zorgen ervoor dat de tomaat altijd wel een plekje krijgt in het programma.”

Ruim twee jaar geleden werd nog iets nieuws toegevoegd aan het bedrijf van Alfons en Henriette. Om klanten de kans te geven om op elk moment van de dag terecht te kunnen voor diverse soorten tomaten werd een groente-automaat geinstalleerd, een soort automatiek voor tomaten. Ook dit bleek een instant-succes. “Er wordt zoveel gebruik van gemaakt dat het nu weer tijd is voor de volgende stap” aldus Henriette. ‘We openen daarom deze sfeervolle boerderijwinkel waar je op vrijdag en zaterdag terecht kunt voor al onze producten. Buiten de openingstijden kunnen de klanten dan altijd nog in onze groente-automaat terecht voor al onze producten. We hebben deze voor het gemak van de klant onlangs verplaatst naar een plek die met de auto nog beter bereikbaar is”

De groente-automaat
De groente-automaat

Dit weekend is het zover, dan gaat de winkel officieel open U bent van harte welkom! Voor iedere klant is er een smakelijke attentie! Om het nog smaakvoller te maken kunt u op 24 en 25 april diverse gerechten in de winkel proeven die bereid zijn met Henriettes sauzen. Deze worden klaargemaakt in samenwerking met Erwin de Vos van Dongen Culinair.

De boerderijwinkel van Alfons en Henriette van den Hoek is gevestigd aan de Klein Dongenseweg 81.  De openingstijden van de winkel: vrijdag van 13.00 – 17.00 uur en zaterdag van 09.00 – 12.00 uur. En op afspraak. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen