Leerlingen OBS Westerkim lessen hun dorst met water

Vandaag, donderdag 23 april 2015, is basisschool Westerkim gestart met het initiatief ‘Les je dorst’. ‘Les je dorst’ is een initiatief van Brabant Water om basisschoolleerlingen te stimuleren meer kraanwater te drinken en minder suikerhoudende drankjes.

Na een openingswoordje van wethouder Piet Panis (JOGG) en dhr. Van Nuland (algemeen directeur Brabant Water) was het tijd voor de officiële aftrap. De start van ‘Les je dorst’ werd op feestelijke wijze gevierd met de Koningsspelen-dans. Vervolgens proostten de 150 leerlingen en de leerkrachten met het water.

Water in de klas
Kraanwater is gezond én altijd en overal beschikbaar. Ook in de klas. Met het project ‘Les je dorst’ hebben alle leerlingen van groep 1 tot en met 8 een herbruikbare bidon gekregen. De bidons zitten in een speciale bidonkrat waar het logo van de school op staat en welke gebruikt wordt voor het netjes opbergen van de bidons na afloop van iedere schooldag.

Extra activiteiten
Om water drinken op een structurele manier te borgen in het schoolbeleid, organiseert Westerkim de komende maanden een aantal extra activiteiten. Jette Oonk, directrice van OBS Westerkim, vertelt hierover: ”Morgen, op de dag van de Koningsspelen, is er voor de ouders van onze leerlingen de workshop ‘Pimp je waterkaraf’. De GGD geeft informatie over het belang van gezonde voeding en daarna gaan we waterkaraffen versieren. Verder hebben we met alle leerkrachten de afspraak gemaakt dat de leerlingen tijdens de lessen altijd water mogen drinken. Ook zullen we de bidons gebruiken bij speciale activiteiten zoals het Schoolontbijt en de sportdag.”

Jongeren Op Gezond Gewicht
‘Les je dorst’ past binnen de aanpak Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) van de gemeente Dongen. Vanuit JOGG-Dongen lopen al geruime tijd diverse initiatieven om kinderen te stimuleren meer water te drinken en minder suikerhoudende drankjes. OBS Westerkim is actief betrokken bij het JOGG-project in Dongen.

Bekijk de fotoserie voor een sfeerimpressie

Reacties