Oranjeparkfestival 2015: Pater Moeskroen

Foto:

De organisatie van het Oranjeparkfestival is er dit jaar weer in geslaagd om een verrassend en gevarieerd programma samen te stellen. dongen.nieuws.nl stelt in de laatste weken voor het festival iedere dag een artiest of band voor die op 26 of 27 april de harten van de Dongenaren zal proberen te veroveren. Iedere dag voegen we weer een optredende artiest of band toe aan onze speciale rubriek ‘Oranjeparkfestival’ (zie boven). Vandaag: Pater Moeskroen. Zij zijn te zien op zondag 26 april vanaf 16.00 uur

Het eerste deel van het optreden van ‘De Paters’ is zo mogelijk nog meer verrassend dan al hun andere optredens van de laatste jaren. Zij spelen namelijk een aantal nummers samen met het groot orkest van de Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum. Gloednieuwe arrangementen, speciaal geschreven voor deze combinatie, beleven op deze dag in Dongen hun wereldpremière. Deze arrangementen zijn gemaakt door Dongenaar Rolf Rombouts, tevens bassist van Pater Moeskroen. Na deze bijzondere mix van harmonie orkest en Pater Moeskroen zal de band nog een uurtje doorgaan om de feeststemming op een nog hoger peil te brengen.

Pater Moeskroen
Aanstekelijke folk, knallende feestnummers en meeslepende ballades; Pater Moeskroen brengt het met een karrenvracht aan instrumenten, hetgeen resulteert in het herkenbare Moeskroen-geluid.

Het allereerste optreden van Pater Moeskroen vond plaats op 26 januari 1986 in café van Zanten te Amersfoort. De aanstekelijke mix van vrolijke deunen en humoristische teksten slaat meteen aan. Vanaf dat moment speelt de band steeds vaker in Nederland en België, hetgeen leidt tot grote hits als Roodkapje, Hela Hola (tuthola) en Laat maar waaien.

Behalve dat Pater Moeskroen een graag geziene gast is op festivals, gaat de groep ook de theaters in en is daarin wellicht nóg succesvoller. Op het theaterpodium komen de talenten van de zes multi-instrumentalisten nog beter naar voren en is er, naast kolderieke muzikale fratsen, ook plaats voor ontroering en diepgang. Inmiddels heeft de groep maar liefst twaalf theaterprogramma’s achter de rug en zijn er 18 albums en 5 dvd’s verschenen.

Mis het niet!

Reacties