Titel en promotie voor heren 1 ZV De Vennen

Foto:

Na twee jaar achtereen juist achter het net gevist te hebben is het eerste herenteam van ZV De Vennen dit seizoen wel geslaagd in de doelstelling om promotie naar de bondscompetitie te bereiken. Omdat er voor de regio Zuid (Zeeland, Brabant, Limburg) dit jaar maar één promotieplek te verdelen viel was voor dat doel dus het kampioenschap nodig en dat werd afgelopen zaterdag met een moeizame 9-11 overwinning bij De Schelde in Terneuzen veilig gesteld.

De wetenschap dat voor dat kampioenschap nog slechts één punt behaald diende te worden uit de laatste twee wedstrijden leek eerder verlammend dan geruststellend te werken. Aangezien Terneuzen niet de meest centrale plaats is en de overige teams ook hun wedstrijden hadden werden de heren deze speciale wedstrijd slechts gesteund door een 20-tal supporters en door de jeugdige spelers en speelsters van het onder 13-team, dat toevallig ook in Terneuzen moest spelen. Uitgerust met klapbuizen maakten zij echter lawaai voor 10 dus de sfeer zat er toch goed in.
In de eerste periode kwam De Vennen via treffers van Tom Wolf, Lars van Oosterbosch en Remco Jonkers al vlot op een 0-3 voorsprong en leek er geen vuiltje aan de lucht maar de thuisploeg weigerde mee te werken aan een galavoorstelling en knokte zich terug tot 2-4 (met nog een Dongense treffer van de hand van Lars). De tweede periode verliep bijzonder rommelig en doordat De Vennen slordig te werk ging in de afwerking van kansen viel er voor het publiek weinig te genieten. Nadat De Schelde de 3-4 had aangetekend was het Geert Huijben die de marge van twee weer herstelde zodat de ploegen met een 3-5 stand van kant konden wisselen.

De derde periode was het opnieuw De Schelde dat dichterbij kwam maar daarna brak een periode van een aantal wel geslaagde aanvallen aan waarin De Vennen via treffers van Geert Huijben (2x), Mark Haast en Lars van Oosterbosch de voorsprong naar een schijnbaar veilige 5-9 uitbouwde. De Zeeuwse weerstand was echter nog steeds niet gebroken en een aantal ongelukkige verdedigende acties betekenden opnieuw spanning bij 7-9. Dit scenario herhaalde zich in de slotperiode waarin eerst Lars van Oosterbosch met een benutte strafworp de 7-10 aantekende maar de thuisploeg met nog 2,5 minuut te gaan weer tot op één treffer, 9-10, naderde. Een meer spannende dan goede slotfase volgde waarin Geert Huijben bij het ingaan van de slotminuut de bevrijdende en luid bejubelde 9-11 liet aantekenen. Die jubel herhaalde zich na het slotsignaal, waarna de na dit seizoen afscheid nemende coach Jeroen Opsteegh zoals al in een regionaal dagblad aangekondigd ‘te water werd gelaten’. Na enkele verfrissende drankjes, waaronder een sportief aangeboden rondje voor rekening van De Schelde, werd met een ‘VIP-bus’ de terugreis ondernomen, een reis die na een tochtje met de platte kar vanaf zwembad De Vennen naar café d’Ouwe Sok met een flink deel van de inmiddels daar verzamelde supportersschare feestend werd vervolgd.

vennenkampioen2

A.s. zaterdag zal het team gehuldigd worden na afloop van het laatste competitieduel. Met slechts 3 verliespunten uit 21 wedstrijden en een doelsaldo van +148 zijn de heren de terechte kampioen, al zal de nummer 2, Nuenen, a.s. zaterdag best willen bewijzen dat de verschillen dit jaar aan de top klein waren. Zowel Nuenen als Hellas-Glana uit Sittard hebben slechts 6 punten minder dan De Vennen en zijn dus nog in strijd om de 2e plek. De wedstrijd De Vennen-Nuenen begint om 19.45u.

Na de heren speelt dames 1 haar laatste wedstrijd, om 20.45 is Nayade Classic de laatste tegenstander. Als de dames ook dat duel winnen komen ze op 60 punten uit 22 wedstrijden maar gevreesd moet worden dat dit niet voldoende zal zijn voor de titel. Ook PSV2 kan namelijk op dat puntenaantal uitkomen en dan is het onderling resultaat in het voordeel van de Eindhovense ploeg. Of de 2e plek voor de dames van De Vennen dan alsnog een promotie oplevert moet afgewacht worden, in principe promoveert enkel de nummer 1. Afgelopen zaterdag hebben de dames er in ieder geval alles aan gedaan om de spanning tot en met de laatste speeldag er in te houden. Na een moeizaam begin bij Njord in Veldhoven (2-0 achterstand na de 1e periode) liet De Vennen er vanaf de 2e periode geen twijfel over bestaan welke ploeg de meeste aanspraken mocht maken op de volle buit. Via de periodestanden 2-3 en 3-5 werd in de slotperiode het definitieven gat geslagen naar een 3-8 eindstand. De treffers voor De Vennen, waarbij Tessa Kimenai haar debuut in het eerste team maakte, kwamen van de hand van Laura Evers (2x), Judith van Heteren en Rachel de Vet (beiden 3x).

A.s. zaterdag staan vanaf 15.15u voor alle teams de laatste wedstrijden op het programma van het seizoen 2014-2015. Gestart wordt door de onder 13, gevolgd door meisjes onder 17, jongens onder 17 en dan achtereenvolgens heren 3, heren 2, dames 2, heren 1 en tot slot dames 1. Daarna barst in het restaurant van het zwembad het eindfeest los waarbij de na een spannend seizoen nog resterende energie aangewend kan worden voor een grandioos slot.

Reacties